Data publicării:

Protestatarii din Franța au spart casa unui primar dintr-o suburbie a Parisului; soția acestuia a fost lovită cu artificii

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Atacatorii din Franța au încercat să incendieze locuința unui primar dintr-o suburbie a Parisului peste noapte și au tras cu artificii asupra soției și copiilor care fugeau.

Incidentul a provocat un șoc pe scară largă și este investigat ca tentativă de omor. Premierul Elisabeth Borne a descris situația ca fiind intolerabilă.

Primarul Vincent Jeanbrun nu era acasă, dar soția sa și-a rupt piciorul încercând să fugă, iar unul dintre copii a fost rănit, scrie BBC.

Franța a asistat la proteste violente după ce poliția a ucis marți un adolescent.

Suspecții tentativei de omor din suburbia Parisului nu au fost identificați. Jeanbrun a spus că se afla în biroul său pentru a supraveghea situația când atacul asupra casei sale a avut loc la ora 01:30 (23:30 GMT sâmbătă).

Atacatorii au folosit o mașină pentru a trece prin porțile casei lor înainte de a incendia vehiculul pentru ca focul să se extindă în casă, a spus primarul într-un comunicat.

Apoi, când soția sa, Melanie Nowak, a încercat să fugă împreună cu copiii, de cinci și șapte ani, aceștia au fost atacați cu rachete de artificii.

Primarul Jeanbrun a numit incidentul ca fiind „o tentativă de crimă de o lașitate de nespus”. „S-a depășit o linie”, a continuat el.

„Dacă prioritatea mea astăzi este să am grijă de familia mea, hotărârea mea de a proteja și sluji Republica este mai mare decât înainte”, a adăugat el.

Primarul, membru al partidului de centru-dreapta, Les Republicains, a primit un sprijin larg din partea întregului spectru politic francez.

Parchetul a deschis o anchetă pentru tentativă de omor.

Atacul asupra locuinței primarului Jeanbrun a avut loc în timpul celei de-a cincea nopți de proteste violente în Franța, după moartea lui Nahel M, în vârstă de 17 ani, care a fost împușcat de poliție la o distanță directă în timpul unei opriri în trafic.

Aproximativ 45.000 de polițiști au fost mobilizați, sâmbătă, în Franța pentru a controla protestele, iar Ministerul de Interne a declarat că mulțimea a fost mai liniștită și s-au făcut mai puține arestări, în general.

Cu toate acestea, au fost peste 700 de arestări în toată țara și peste 800 de incendii au fost aprinse de către manifestanți, în cursul nopții, au transmis oficialii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel