Protestatarii anunţă MOBILIZAREA după CLASAREA dosarului "10 august": Acum în stradă!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Cristian Dide
Cristian Dide
Tribunalul Bucureşti a respins marţi solicitarea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei în dosarul "10 august". Decizia instanţei este definitivă.

După aflarea deciziei, protestatarii Cristian Dide şi Sandu Matei au transmis, pe paginile lor de Facebook, un mesaj prin care anunţă că la ora 17.00 se vor afla în zona Tribunalului Bucureşti. 

"La ora 17:00 ne strângem în față la Tribunalul București. Fostul magazin junior, vis a vis de Biblioteca Naționala", a scris Cristian Dide pe pagina sa de Facebook.

"Iesiti din casa daca va pasa, de dosarul 10 august! Ora 17 in fata Tribunalului Bucuresti!", a transmis şi Sandu Matei. 

VIDEO: 

Practic, prin această decizie, dosarul va fi clasat, iar foştii şefi ai Jandarmeriei nu vor fi urmăriţi penal pentru intervenţia împotriva manifestanţilor la mitingul din Piaţa Victoriei din august 2018. Cererea DIICOT s-a plimbat mai multe luni între instanţe, deoarece judecătorii nu erau lămuriţi cine are competenţa de a soluţiona acest caz.

Pe 4 august 2020, fostul procuror-şef al DIICOT Giorgiana Hosu a infirmat parţial soluţia de clasare a dosarului "10 august" şi a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foştilor şefi din Jandarmerie: colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, maiorul Laurenţiu Cazan, colonelul Cătălin Sindile şi comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică. Decizia trebuia însă aprobată de un judecător, iar cererea DIICOT a fost trimisă la Curtea de Apel Bucureşti, instanţa care hotăra pe 10 august 2020 că nu are competenţa materială de a soluţiona cererea procurorilor şi a trimis dosarul la Tribunalul Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel