Protestatar mort. Rudă a bărbatului, dezmințire: Cauza morții
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Foto: Alexandru Căutiș
Foto: Alexandru Căutiș
Un bărbat în vârstă de 62 de ani din Turnu Măgurele, a murit, la spitalul din Alexandria. El a fost la protestele din 10 august, iar în spațiul public se vehiculează ideea potrivit căreia a murit după ce a fost ”gazat”, fiind internat cu hemoragie internă.  

O rudă apropiată a bătrânului vine să-l contrazică pe jurnalistul Alexandru Căutiș, cel care a publicat informația: ”Stimate domn, nu știu în ce măsură verificați aceste informații și ce credibilitate are sursa, însă domnul Iilie Gâzea a fost nașul surorii mele, așadar sunt sigură de ceea ce spun și anume că altele au fost cauzele decesului, respectiv probleme cardiace!”. 

Persoana care a scris mesajul de mai sus a continuat să facă precizări, răspunzând altor comentarii: ”Eu doar spuneam că, din cele spuse de familie, cauzele sunt probleme vechi de sănătate. Nu vreau să intru în polemici. Poate să creadă cine ce vrea, mi se pare însă de bun simț să se verifice aceste informații de către cei ce le fac publice.”. Femeia a atras atenția: ”Nu vreau să intru în nicio polemică, vreau doar să atrag atenția asupra faptului că informațiile trebuie verificate și confirmate, iar sursele trebuie să fie credibile înainte ca o afirmație de acest gen să fie lansată, iar din aceasta să se tragă niște concluzii ce pot avea consecințe. Trageți concluzii, e mai simplu, decât să gândiți dincolo de bula în care va aflați!”. 

Aceste precizări vin să întărească informațiile DCNews potrivit cărora bărbatul avea o serie de probleme medicale cardiovasculare. 

DSU confirmă 

Și DSU a făcut o precizare în acest sens: "În urma informaţiilor conţinute în documentele de la intervenţia echipajelor medicale de urgenţă şi prim ajutor calificat din Piaţa Victoriei în noaptea de 10 august 2018, s-a constatat că pacientul s-a prezentat la una dintre ambulanţele SMURD aflate la faţa locului, acuzând Epistaxis (sângerare la nivelul nasului). Pacientul a declarat echipajelor de urgenţă că suferea de boli cronice, precum hipertensiune arterială, iar la momentul examenului clinic pacientul era conştient, cooperant, cu tensiunea arterială mărită (161/126) şi oxigenare în limite normale (97%)", au precizat reprezentanţii DSU într-o postare pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel