Protestatar din Piața Universității, reținut. Este acuzat de ultraj
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Un bărbat care a participat, luni, la protestul din Piaţa Universităţii împotriva măsurilor impuse de autorităţi în contextul COVID-19, a fost reţinut pentru 24 de ore.

Potrivit unor reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, bărbatul este acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de ultraj. Bărbatul respectiv a fost ridicat luni seara de către jandarmi şi audiat de procurori, după care anchetatorii au decis să-l reţină pentru 24 de ore, scrie Agerpres. Jandarmii susţin că protestatarul a refuzat să se legitimeze şi a devenit violent cu forţele de ordine.

"În legătură cu imobilizarea unei persoane, în zona adunării publice din Piaţa Universităţii, bărbatul a refuzat să poarte mască de protecţie, motiv pentru care i s-a pus în vedere să se legitimeze. A refuzat legitimarea, a devenit agresiv, a adresat injurii şi a refuzat solicitarea jandarmilor de a-i însoţi la secţia de poliţie, în vederea stabilirii identităţii, conform procedurii în vigoare. A încercat să smulgă materialele din dotarea jandarmilor şi a lovit cu picioarele", potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti transmis AGERPRES.

Câteva zeci de persoane s-au strâns, luni, în Piaţa Universităţii din Capitală pentru a protesta împotriva măsurilor impuse de autorităţi în contextul COVID-19. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel