Protest pro-Putin și pro-război în Bulgaria, țară membră UE și NATO. Manifestanții s-au declarat chiar și în favoarea unui război nuclear
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 25 sep 2022, 21:46
WhatsApp
Un protest pro Vladimir Putin a avut loc astăzi, 25 septembrie 2022, în Bulgaria.

Rusofilii bulgari s-au adunat în apropierea orașului central Kalofer pentru a-și arăta sprijinul față de președintele rus Vladimir Putin, fluturând steaguri cu simbolul „Z” pictat pe vehiculele militare ruse.

Statul balcanic – membru al UE și NATO cu legături istorice strânse cu Rusia – are încă mulți cetățeni nostalgici pentru fostul regim comunist.

Hristo Ganev, un șofer în vârstă de 60 de ani care a participat la miting, a declarat pentru AFP că e de părere că afirmația lui Putin că războiul este necesar. El a spus că este chiar în favoarea unui război nuclear „dacă acesta este prețul de plătit pentru a te elibera de dominația americană”, conform Al Jazeera.

SUA îl avertizează pe Putin asupra 'consecinţelor catastrofale' pe care le-ar avea utilizarea armelor nucleare în Ucraina

SUA vor răspunde decisiv oricărei utilizări de către Rusia a armelor nucleare împotriva Ucrainei şi au transmis Moscovei explicit că se va confrunta cu 'consecinţe catastrofale', a declarat duminică Jake Sullivan, consilier pentru securitate naţională al Casei Albe, relatează Reuters.

Afirmaţiile lui Sullivan reprezintă ultimul avertisment american după ameninţarea puţin voalată făcută miercuri de preşedintele rus Vladimir Putin, în discursul în care a anunţat prima mobilizare din Rusia în vreme de război de după Al Doilea Război Mondial.

'Dacă Rusia depăşeşte limita, vor exista consecinţe catastrofale pentru Rusia', a declarat Sullivan în cadrul emisiunii 'Meet the Press' al NBC.

Sullivan nu a descris natura răspunsului planificat al SUA în comentariile sale de duminică, dar a precizat că SUA au explicat în privat 'în mod clar în detaliu exact ce ar însemna acest lucru'. Sullivan a spus că SUA au fost în contact direct frecvent cu Rusia, inclusiv în ultimele zile pentru a discuta situaţia din Ucraina şi acţiunile şi ameninţările lui Putin. După regresele suferite pe câmpul de luptă, Putin mobilizează 300.000 de militari, ameninţând în acelaşi timp să folosească 'toate mijloacele disponibile' pentru a proteja Rusia. 'Nu este o cacialma', a spus Putin, în ceea ce lumea a perceput o ameninţare cu utilizarea armelor nucleare. 'Putin rămâne hotărât să elimine poporul ucrainean, despre care nu crede că are dreptul să existe. Aşa că va continua să încerce şi noi trebuie să continuăm să venim cu arme, muniţie, informaţii şi tot sprijinul pe care îl putem furniza', a spus Sullivan duminică (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?