PROTEST PIAȚA VICTORIEI 19 iulie VIDEO LIVE. Chitic, aplaudat de mulțime: O ROG ÎN GENUNCHI SĂ FACĂ UN LUCRU!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
UPDATE: 18:30: Protestul din Piața Victoriei s-a încheiat rapid din cauza polii.

Știrea inițială:

A început protestul din Piața Victoriei împotriva legii carantinării și izolării.

Avocatul Dan Chitic a ținut un discurs în Piața Victoriei. ”Constituția este, de facto, suspendată odată cu promulgarea legii! O rog în genunchi pe doamna Renate Weber să facă ceea ce trebuie să facă un Avocat al Poporului, să facă ceea ce a mai făcut până acum, să iasă și să spună că legea este neconstituțională”, a zis el.

”Renate Weber este singurul om care mai poate salva România de dictatură! Dacă e nevoie, vom face scut cu trupurile noastre. Doamne Weber, vă rugăm să nu ne părăsiți!”, a zis Dan Chitic. Avocatul a stat urcat pe un scaun, în ploaie, să-și susțină discursul.

”Nu ne distrugeți libertatea! Afară cu teroriștii!”, a mai spus avocatul care vrea ca legea să ajungă la CCR: ”Este anticonstituțională, este împotriva principiilor de bază a oricărei Constituții democratice! Faceți petiții către Renate Weber!”

Oamenii prezenți la protest îi scandează numele Avocatului Poporului - Renate Weber.

Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic a fost publicată, sâmbătă, în Monitorul Oficial.

Actul normativ a fost promulgat în cursul dimineţii de către preşedintele Klaus Iohannis.

VEZI ȘI: EXCLUSIV  Protestatarii din Piața Victoriei, APEL la Weber. Răspunsul Avocatului Poporului în cazul legii carantinării și izolării

Iată imaginile:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel