Protest Piața Victoriei. Grindeanu: Jandarmeria, parte integrantă a spiritului comunitar
Data publicării:
Autor: Diana Popescu
WhatsApp
Premierul Sorin Grindeanu a declarat, luni, că cel mai important moment pentru modul în care a evoluat relaţia dintre Jandarmerie şi societate au fost manifestaţiile din Piaţa Victoriei, unde, a arătat prim-ministrul, această instituţie a confirmat că este 'parte integrantă a spiritului comunitar', potrivit Agerpres.

Grindeanu a apreciat că la acele manifestaţii Jandarmeria a dat dovadă de profesionalism, asigurând drepturile fundamentale ale cetăţenilor.

'Poate cel mai important moment pentru felul în care a evoluat relaţia dintre această instituţie şi societate a fost cel al manifestaţiilor recente din Piaţa Victoriei. Am văzut atunci un exemplu de profesionalism din partea dumneavoastră pentru (...) apărarea drepturilor constituţionale ale unor cetăţeni din această ţară. A fost un efort colectiv exemplar plătit inclusiv cu rănirea a patru dintre colegii dumneavoastră de către huliganii care au încercat să deturneze sensul acelui protest. În acele zile, oamenii v-au oferit flori şi au scandat 'Jandarmeria, jos pălăria'. În acele zile, Jandarmeria Română a confirmat încă o dată că e cu adevărat parte integrantă a spiritului comunitar', a afirmat premierul, cu ocazia Zilei Jandarmeriei.

El a remarcat că solidaritatea pe care oamenii au arătat-o faţă de jandarmi cu prilejul manifestaţiilor din Piaţa Victoriei reprezintă o schimbare de paradigmă în relaţia dintre cetăţeni şi cei care asigură respectarea legii. 'Aţi simţit, poate, mai mult ca oricând, solidaritatea oamenilor peste tot în ţară. Sute de mii de cetăţeni au fost alături de dumneavoastră, iar aceasta este cu siguranţă o schimbare de paradigmă a relaţiei dintre cetăţeni şi oamenii legii. Aţi demonstrat că nu există graniţă între stat şi societate atunci când e vorba de asigurarea drepturilor fundamentale şi că acestea trebuie să poată fi exprimate liber şi în siguranţă', le-a spus prim-ministrul jandarmilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel