Protest. Marius Pieleanu: Îmi cer scuze că vă povestesc asta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Protest diaspora
Protest diaspora
Sociologul Marius Pieleanu a declarat că are surse care au explicat rolul rulotei aflate în mijlocul Pieței Victorie la protestul de ieri.

Profesorul Marius Pieleanu a declarat că rulota aflată în Piața Victoriei a avut rol de wc public, de unde mai multe persoane au luat fecale și au aruncat în jandarmi. "Aflu pe surse relativ oficiale că rulota aceea a avut rol de wc public. Fecalele au fost strânse de acolo, îmi cer scuze că vă spun asta, dar nu am alte cuvinte la dispoziție, și cu ele s-au aruncat în jandarmi. Înțelegeți ce vă spun? Nici eu nu am înțeles când am aflat-o, dar din nefericire e o realitate asta. Adică eu, Jandarmeria Română de ce anume mai am nevoie ca să intervin și să aplic și să apăr legea, că noi vorbim despre lege. Sigur că au fost exagerări și violențe și din partea Jandarmeriei și nu pot fi justificate niciodată", a declarat Pieleanu la Antena 3.

"Vii cu copilul de cinci ani la un miting care nu este autorizat?"

Sociologul susține că a fost o greșeală a părinților care și-au adus copii la un miting neautorizat. "Mai este ceva. Aud acest argument al miopismului Jandarmeriei în sensul că au dat cu gaze lacrimogene în grupuri mari de oameni care veniseră la miting cu copiii. Păi, iertați-mă, vii cu copilul de cinci ani la un miting care nu este autorizat și la care s-a spus în toată media că dacă vor fi violențe instituțiile statului vor interveni în forță conform legii și tu vii cu copilul și îl expui?" a mai spus Marius Pieleanu.

Cât despre huliganii care au atacat tânra de la Jandarmerie, Marius Pieleanu susține că aștepta o reacție din partea autorităților la prima ora a dimineții. "Eu mă așteptam ca la prima oră, ministrul de Interne sau șeful poliției să ne informeze și să ne dea figurile în clar ale huliganilor care au nenorocit-o pe tânăra jandarmeriță. Imagini de o violență extremă, de bestialitate. Acei oameni trebuie găsiți repede și arătați opiniei publice" a mai spus sociologul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel