Protest magistrați la Curtea de Apel București, duminică după-amiaza
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Un protest  al magistraților din toată țara este anunțat pentru duminică, 16 septembrie 2018, în fața Curții de Apel București.

”Duminică, de la ora 17.30, reprezentanți ai magistraților din toată țara vor protesta în fața Curții de Apel București”, anunță judecătorul Cristi Dănileț pe pagina de Facebook.

De altfel, Dănileț a anunțat în urmă cu ceva timp că magistrații iau în calcul „blocarea activității" în toată țara, în cazul în care ministrul Tudorel Toader „continuă cu evaluarea aceasta a procurorului general în afara legii, dacă ignoră solicitările din partea magistraților".

Contactat de Realitatea, judecătorul Cristi Dănileț acuză de politizare și susține că ”Ministrul Justiției nu a dat niciun răspuns. Se pare că nu dorește să întâlnească magistrații pentru a discuta cu ei despre situația gravă în care este magistratura în momentul de față. Avem modificări la Codurile Penale care se apropie, avem deja două legi ale Justiției intrate în vigoare, iar cea de-a treia se află la Curtea Constituțională. S-au ignorat complet standardele internaționale (...) Vom fi prezenți pe treptele Curții de Apel, după care vom decide alte măsuri pe care trebuie să le luăm pentru a ne arăta nemuțumirea față de politicile Parlamentului și Guvernului în privința justiției”, a explicat Dănileț.

Cine vine la protest și ce va urma

”Fiecare județ și-a desemnat reprezentanți care vor fi mâine prezenți pe treptele Palatului de Justiție din București. Noi am așteptat ca ministrul Justiției să răspundă la scrisoarea deschisă pe care am formulat-o. Neprimind acest răspuns, mâine vom decide împreună cu toți colegii din țară dacă este cazul să trecem la măsuri radicale: fie proteste în fața fiecărui Tribunal din România, fie o măsură extremă: încetarea activității. Dar, repet, acest lucru se va decide mâine”, a încheiat judecătorul Dănileț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel