Data publicării:
PROTEST la STB. Angajații cer majorări de salarii și alt director. În caz contrar, BLOCHEAZĂ transportul public din București
Este protest al angajaților STB, în aceste momente. Ei amenință cu grevă generală, o grevă ce ar fi de natură a paraliza traficul din București.
UPDATE: Conform Antena 3, angajații STB au aflat, în urmă cu câteva minute, că directorul nu-și dă demisia.
Aproximativ o mie de angajați ai Societății de Transport București (STB) se află acum în stradă, în fața instituției, nemulțumiți de cum decurg negocierile pentru condițiile de lucru și salarizare. Momentan, transportul public nu este afectat, dar, dacă nu se va ajunge la un acord, angajații avertizează cu greva generală. Cei care protestează acum nu sunt în programul de lucru.
Dacă negocierile eșuează, angajații STB iau în calcul întreruperea circulației transportului în comun, conform Digi24. Ei se află în fața instituției după ce le-a expirat contractul colectiv. În noul contract, doresc o majorare salarială, cu rata inflației. Angajații afirmă că salariile le sunt înghețate de trei ani. Pentru un salariu mediu din STB, aflat undeva la 4.000 de lei, majorarea ar urma să fie de 200 de lei/angajat.
În același timp, se pare că cer și demisia directorului Regiei de Transport București, motivând că nu au avut dialog social cu acesta. Astfel, solicită negocierea noului contract cu un alt director.
Un grup de angajați se află de mai bine de o oră la discuții cu cei din Consiliul de Administrație și cu directorul general.
Și profesorii amenință cu greva generală
Spre grevă generată amenință că se îndreaptă și profesorii. Învăţământul preuniversitar se îndreaptă către o grevă generală, în cazul în care Guvernul va continua să ignore sindicatele din educaţie, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hancescu.
"Noi cu ministrul Educaţiei vorbim zilnic, problema e în altă parte, nu la Ministerul Educaţiei. Problema este la Guvern, la Finanţe. Ministerul Educaţiei este bine intenţionat, ministrul a şi spus public că avem dreptate şi salariile sunt mici în învăţământ, complet neatractive. Deci avem Ministerul Educaţiei de partea noastră. Orice om raţional trebuie să fie de partea noastră şi eu am speranţa că întreaga societate trebuie să sprijine acest demers al nostru, pentru că educaţia este bunul tuturor, până la urmă şi avem nevoie de un învăţământ de calitate. Nu e vorba numai de salariile noastre, e vorba şi de infrastructură, de finanţarea generală a învăţământului, care lasă de dorit. Suntem pe penultimul loc în Europa în acest moment, în ceea ce priveşte finanţarea învăţământului", a declarat Simion Hancescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News