Protest la Ministerul Sănătăţii, după scandalul dezinfectanților: Ștergem urmele crimelor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Trei persoane îmbrăcate în halate albe au protestat joi în faţa Ministerului Sănătăţii faţă de situaţia folosirii în spitale a dezinfectanţilor diluaţi.

Cei trei au aruncat cu vopsea roşie pe scările Ministerului Sănătăţii, pentru a-şi arăta nemulţumirea. "Ștergem urmele crimei", este mesajul afișat pe un banner, cu referire la rezultatele testelor efectuate în privința dezinfectanților.

Au fost multe victime în urma dezinfectanţilor diluaţi. Mama este una dintre ele, din păcate. Vrem să punem capăt şi să atragem atenţia asupra acestui lucru', a afirmat o protestatară.

Un alt protestatar a susţinut că vrea să tragă un semnal de alarmă. 'Nu ne-am dorit să intrăm în contact direct cu autorităţile, am vrut doar să tragem un semnal de alarmă. Anchetele demarate de jurnaliştii independenţi de pe platformele independente media cred că sunt extrem de elocvente şi nu mai au nevoie de interpretări. Au tras un semnal de alarmă că în Ministerul Sănătăţii se întâmplă ceva foarte grav în parteneriat cu această firmă', a spus acesta.

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale cu privire la faptă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor şi falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse, a informat cu o zi în urmă PÎCCJ.

Conform sursei citate, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit un dosar penal având ca obiect informaţiile vehiculate în spaţiul public privind dezinfectanţii produşi de o firmă autohtonă utilizaţi în unităţile sanitare.

Tot miercuri, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a susţinut, referindu-se la ancheta efectuată în cazul dezinfectanţilor folosiţi în unităţile sanitare, că mai puţin de 5% din cele peste 3.500 de probe recoltate de la spitale au fost neconforme şi 95% - conforme. 'Consider că pacienţii sunt în siguranţă în acest moment', a spus Cadariu, într-o conferinţă de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel