Protest inedit în Italia. Mai multe stewardese s-au dezbrăcat în centrul Romei - VIDEO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Protest inedit în Italia. Mai multe stewardese s-au dezbrăcat în centrul Romei - VIDEO / Foto: Pixabay
Protest inedit în Italia. Mai multe stewardese s-au dezbrăcat în centrul Romei - VIDEO / Foto: Pixabay
Mai multe foste stewardese s-au dezbrăcat în centrul Romei, în semn de protest.

Mai mule foste stewardese ale unei companii aeriene din Italia și-au dat jos uniformele în centrul Romei pentru a protesta față de măsurile anunțate de autoritățile italiene, scrie Euronews.

Compania de transport aerian și-a încheiat oficial existența joia trecută, pe data de 14 octombrie, odată cu efectuarea ultimului zbor pe ruta Calgliari - Roma, după 75 de ani de existență. O nouă companie aeriană creată de autoritățile de la Roma pentru a înlocui pe cealaltă, a început zborurile chiar a doua zi, pe 15 octombrie. Problema este că noua companie a cumpărat brandul vechi, însă a preluat doar 3.000 din cei 10.000 de angajați ai săi. Această decizie a stârnit nemulțumiri în rândul celor disponibilizați.

Sindicatele italiene afirmă că salariile oferite de noua companie aeriană sunt semnificativ mai scăzute decât cele ale fostei companii aeriene și au cerut guvernului italian condus de Mario Draghi să extindă ajutorul de șomaj la 5 ani, scrie Realitatea.net. Astfel, 50 de femei s-au aliniat într-o piață din centrul Romei, și-au dat uniformele jos și și-au șters machiajul. Gesturi simbolice prin care spun că au vrut să arate impactul devastator pe care l-a avut desființarea companiei aeriene.

„Ne-au jupuit. Astăzi, sau mai bine spus pe 15 octombrie, ne-au luat pielea de pe noi. A ne lua uniforma înseamnă a ne lua totul. Pentru noi această uniformă ne reprezintă în lume și am purtat-o mereu cu mare mândrie”, au declarat fostele însoțitoare de zbor, care au lucrat mulți ani pentru compania aeriană națională a Italiei.

În ultimele săptămâni au fost organizate și alte proteste de către angajații aceleași companii.

Stewardesele nu vor mai purta fustă mini și tocuri. Uniformă total diferită în Ucraina

Decizie îndrăzneață în cadrul unei companii aeriene din Ucraina. Stewardesele nu vor mai purta fustă mini și tocuri.  De acum încolo acestea vor avea o uniformă mult mi comodă, dar și mai colorată. 

Stewardesele vor putea purta pantaloni și sacou portocalii, cu tricouri albe, produse de creatori locali, la care sunt asortați pantofi sport albi. Costumul este completat de o eșarfă din mătase. Decizia a fost luată după ce compania a făcut un sondaj între membrii echipajului de bord. Noua uniformă va fi lansată oficial pe 22 octombrie, scrie Astrosens.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel