Urmărește emisiunea live
Protest în fața Institutului Național de Statistică. Nemulțumirile angajaților INS
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Protest în fața Institutului Național de Statistică. Nemulțumirile angajaților INS / Foto: Captură video Realitatea Plus
Protest în fața Institutului Național de Statistică. Nemulțumirile angajaților INS / Foto: Captură video Realitatea Plus
Este protest în fața Institutului Național de Statistică.

Zeci de angajați ai Institutului Național de Statistică și-au întrerupt activitatea și au ieșit în stradă pentru a-și striga nemulțumirile. Aceștia sunt revoltați de faptul că salariile le-au fost înghețate și în acest an. Oamenii mai spun că nu se descurcă din cauza valului de scumpiri din țara noastră, transmite Realitatea Plus. Ei cer respectarea Legii Salarizării din 2017.

"Legat de legea de salarizare noi cerem doar aplicarea ei. La momentul ăsta nu se respectă o lege care este votată în Parlamentul României. S-au înghețat niște drepturi salariale în anul 2021. În anul 2022 s-au înghețat aceleași drepturi salariale. Noi, ca statisticieni, suntem în continuă discriminare salarială, față de alte categorii de salariați din administrația publică centrală. Cerem Guvernului să se aplice acea lege de salarizare, să fim în sfârșit nediscriminați în statul român. După cum bine știți, în marea majoritate a televiziunilor se folosesc date statistice, care sunt prelucrate, strânse, analizate, de către colegii mei care acum sunt în stradă. În anul 2022 ne aflăm în fața unui an în care avem un recensământ general al populației, venim după un an 2021 în care ne-am ocupat de un recensământ general agricol și suntem într-o continuă formă de discriminare față de alți salariați ai statului român.

"Vrem doar un salariu de bază decent"

Este foarte simplu, să se respecte legea de salarizare. Dacă se respecta, de la 1 ianuarie ajungeam la un nivel de salarizare care era stabilit printr-o lege votată în Parlament. Nu vrem alte majorări salariale. În INS nu sunt sporuri ca prin alte instituții publice, vrem doar un salariu de bază decent, iar acel salariu de bază decent este dat de o lege care a fost votată în Parlament și nu se respectă. Noi suntem într-o formă de protest de 3 ani de zile. Un protest care nu a fost cu vuvuzele și fluiere. Am încercat tot timpul să avem discuții concrete cu reprezentanții Guvernului. De 3 ani de zile încercăm să nu mai fim discriminați. Nu s-a întâmplat absolut nimic.", a declarat Dan Iliescu, președintele Sindicatului din INS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel