Data actualizării:
Data publicării:

Protest în Capitală cu 5.000 de oameni și 100 de tractoare, aprobat de Nicușor Dan: ”Nu va afecta traficul din București”

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a aprobat un protest cu tractoare și camioane în București.

„Am aprobat un protest care nu va afecta traficul din București.

Acesta va avea loc duminică, luni și marți în parcarea din Piața Constituției și a fost aprobat pentru 5000 de persoane, 100 de tractoare și 100 de capete tractor de tir”, a transmis Nicușor Dan pe Facebook.

„În primul rând, vreau să precizez că solicitarea inițială era pentru Piața Victoriei, acolo erau probleme de trafic, am agreat împreună cu solicitantul ca protestul să aibă loc în parcarea din Piața Constituției, subliniez, parcarea din Piața Constituției, asta înseamnă că nu o să fie afectat traficul.

Pentru că a fost o oarecare emoție cu solicitarea precedentă care era făcută de un sindicat, aceea nu s-a putut aproba, pentru că ar fi blocat cu totul trecerea prin Piața Victoriei și prin bulevardele adiacente, adică chiar așa a fost făcută solicitarea și aici vorbim de 200 de mașini mari, acolo vorbeam de 15.

Aceasta este asumată de organizatori în dimensiunile pe care le-am precizat. O să fie acolo reprezentanți ai organizatorilor, o să fie reprezentanți ai Jandarmeriei care să aibă grijă să nu existe oameni care să aibă opinii diferite să poată să apară conflicte și evident că oricine poate să se ducă la un protest, atâta timp cât nu interferează negativ cu cei care îl organizează”, a spus primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Vezi și:  Protestul din București, aprobat de Nicușor Dan la cererea avocatului Dianei Șoșoacă. Av. Mircea Bogdan: Am făcut-o ca un "omagiu" adus acestor protestatari 

Protestul a fost aprobat cu 5000 de persoane, nu 50.000

„De ce nu ați aprobat în totalitate ce cereau ei? Se refereau la 50.000 de persoane. (...) Ați acceptat solicitarea lor, dar la nivelul persoanelor nu”, a intervenit realizatoare emisiunii ”Politica zilei”, Ioana Constantin. Nicușor Dan a spus că „acestea sunt chestiuni tehnice care vin din lege, care spun cât de multe persoane din partea organizatorilor sunt responsabile de buna desfășurare a protestului, astfel încât el să nu degenereze. Și a fost o discuție pe care am avut-o cu cei care au solicitat și au ei au agreat 5000”.

Cererea a fost depusă de un avocat

„E vorba despre un avocat, cel care a făcut această solicitare. (...) Avocatul acesta este avocatul Dianei Șoșoacă?”, a întrebat Ioana Constantin.

„Este un cetățean care a depus o cerere. Au fost mai multe cereri pe care noi nu le-am luat în considerare pentru că nu aveau toate elementele prevăzute de lege, a mai existat cererea sindicatului FORT pe care am respins-o și am explicat de ce am respins-o și aceasta a fost o primă cerere făcută de un cetățean care avea toate elementele pe care legea ni le cere pentru a fi aprobată. Și atunci am aprobat”, a mai precizat Nicușor Dan, în direct la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel