Protest cu mii de români la Berlin. Titus Corlățean: Naomi Furdui a fost eliberată de autoritățile germane și acum se află la părinții săi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Senatorul Titus Corlățean a anunțat eliberarea lui Naomi Furdui.

Titus Corlățean a anunțat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, eliberarea lui Naomi Furdui:

„O uriașă bucurie pentru noi toți! Am aflat, în timpul mitingului de protest de la Berlin, că "sistemul" odios Jugendamt începe să cedeze! Naomi a fost eliberată și se află acum la părinții săi! Ceea ce nu se știe este că foarte probabil această abuzivă instituție germană s-a speriat atât de revolta publică a românilor, dar și de starea de sănătate a fetei, care s-a degradat vizibil în detenția la care au supus-o abuziv funcționarii Jugendamt, care au refuzat permanent să asculte strigătele unei copile care a solicitat repetat să fie întoarsă la părinți.

Naomi, ca și ceilalți copii, va avea foarte probabil nevoie de dragostea părinților și a celor apropiați și de îngrijire și consiliere. Când un copil de vârsta ei pierde peste 10 kg în ultimele săptămâni și ajunge la disperare, cineva ar trebui să răspundă administrativ sau chiar penal, pentru rele tratamente și abuz!“, a scris Titus Corlățean pe Facebook.

Mii de români au protestat la Berlin

Mii de români, unii veniți cu autocarele din toate colțurile Europei, s-au adunat sâmbătă, 26 noiembrie 2022, în fața Porții Brandenburg din Berlin pentru susținerea familiei Furdui. Copiii familiei Furdui au fost luați de Protecția Copilului din Germania, în aprilie 2021. 

Potrivit organizatorilor, la eveniment au participat aproximativ 10.000 de oameni. Este vorba, în principal, despre membri ai comunității evanghelice din România, dar și din alte state europene, familia Furdui fiind membră a cultului penticostal.

Potrivit organizatorilor, în Berlin au ajuns peste 70 de autocare de români.

Manifestanții au cerut întoarcerea în familie a celor cinci din cei șapte copii care sunt încă în custodia autorităților germane, conform Știri Diaspora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel