Protest anti-restricții cu fumigene la Roma. Proprietarii de afaceri, îmbrânceli cu polițiștii / Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Protest anti-restricții cu fumigene la Roma. Proprietarii de afaceri, îmbrânceli cu polițiștii/ Captură Video RT
Protest anti-restricții cu fumigene la Roma. Proprietarii de afaceri, îmbrânceli cu polițiștii/ Captură Video RT
Proprietarii de afaceri și membrii din sectorul alimentar și-au unit forțele într-un protest la Roma.

Protestatarii sunt nemulțumiți de restricții și vor redeschiderea restaurantelor, teatrelor, precum și a barurilor și a sălilor de sport. Demonstrația nu a fost autorizată de poliție, scrie RT.

VIDEO:

Săptămâna trecută, tensiunile dintre protestatari și poliție au crescut la Roma, doi ofițeri de poliție au fost răniți și cel puțin șapte manifestanți au fost arestați.

Ministrul sănătăţii, Roberto Speranza, a făcut apel la prudenţă pe tot parcursul lunii aprilie, dar a adăugat că intensificarea campaniei de vaccinare "va permite să privim cu încredere spre viitor".

În mai, "ar putea apărea condiţiile pentru aplicarea unor măsuri mai puţin restrictive, similare celor aplicate în zonele galbene", adică zonele cu risc scăzut de propagare a coronavirusului, însă "trebuie să fim cu grijă şi foarte prudenţi şi să facem lucrurile gradual", a spus el.


Ministrul sănătăţii a amintit că de luni aproape întreaga Italie este sub cod epidemiologic portocaliu, care permite anumite relaxări, şi doar regiunile Campania, Puglia, Valle d'Aosta şi Sardinia se află în continuare în zona roşie. Acest lucru va permite o relaxare a restricţiilor pentru peste 48 de milioane de persoane, iar în timpul acestei săptămâni guvernul ar putea decide redeschiderea anumitor activităţi către finalul lunii dacă situaţia epidemiologică se îmbunătăţeşte, potrivit mass media locale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel