Protest al polițiștilor la M.A.I. Andreica (EUROPOL): Vrem ca funcțiile de conducere să fie ocupate prin concurs
Autor: Andrada Oana | Publicat pe: 06 mai 2021, 13:38
WhatsApp
Foto Captură România TV
Foto Captură România TV
Polițiștii protestează, joi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne. 

Polițiștii protestează din nou, joi, la sediul M.A.I. Oamenii legii cer ministrului Lucian Bode să înceapă concursurile pentru ocuparea funcțiilor de conducere.

Liderul Sindicatului EUROPOL, Cosmin Andreica, a declarat la România TV, de la sediul M.A.I. că „de aproximativ trei ani nu au mai fost organizate concursuri pentru funcțiile de conducere.

Practic, începând de la funcția șef birou până la funcțiile de inspector șef, inspector general, inspector general adjunct ș.a.m.d., toate sunt ocupate prin împuternici sau, mai nou, prin desemnări, adică prin exercitarea temporară a unor funcții de către persoane apropiate zonei politice sau clientelei politice.”, a spus Cosmin Andreica (EUROPOL). 

Cosmin Andreica a mai precizat la România TV că „noi am avut discuții și, când și-a preluat mandatul, domnul Bode a spus că este principalul obiectiv.”

„Noi vrem ca aceste funcții de conducere să fie ocupate prin concurs, să fie persoane care își asumă responsabilitatea funcții și, de asemenea, ne dorim ca modalitatea de ocupare a posturilor să fie modificată. În momentul de față, avem un interviu pe subiecte profesionale care, în realitate, sub nicio formă nu se ridică la exigențele necesare pentru a atesta o persoană pentru ocuparea unei funcții de conducere.”, a mai explicat liderul Sindicatului Europol, după întrebările moderatoarei Violeta Romanescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?