Protest AUR, 2 octombrie. Protestatarii au mers de la Piața Universității la Guvern și acum la sediile PSD și PNL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Protestatarii AUR își continuă drumul prin centrul Capitalei, ”vizitând” și sediile PNL și PSD. 

UPDATE 19:00: După ciocniri cu Diana Șoșoacă în Piața Victoriei, George Simion și-a luat protestatarii și a plecat spre sediul PSD, partid pe care l-a și acuzat de diversiune. Între timp, el a ajuns cu protestatarii la sediul social-democraților. Acum se îndreaptă spre sediul PNL. 

Ciocniri Simion - Șoșoacă în Piața Victoriei. ”Nenorocitule”. Liderul AUR, acuzat că și-a pus oamenii să bată o protestatară

UPDATE 17:50: Participanţii la protestul din Piaţa Victoriei vor intra sub incidenţa Legii 61 dacă manifestaţia va continua după ora 23.00, a declarat duminică reprezentantul Jandarmeriei Bucureşti.

"Legea prevede ora desfăşurării maximum ora 23:00, după care intră sub incidenţa Legii 61", a precizat acesta într-o conferinţă de presă.

UPDATE 16:30: George Simion (AUR): Sunt oameni veniţi din toate judeţele

Câteva mii de persoane protestează duminică în Piaţa Victoriei, după ce au plecat în marş de la Piaţa Universităţii. Este vorba despre aproximativ 3.000 de oameni care se află în faţa Palatului Victoria, scrie Agerpres. 

Protestul a fost anunţat în urmă cu câteva zile de liderul AUR, George Simion. Duminică, acesta a susţinut că la manifestaţie participă oameni veniţi din toate judeţele ţării "pentru a-şi arăta nemulţumirea".

"Nu e protestul AUR, nu e protestul lui George Simion, e protestul românilor nemulţumiţi", le-a transmis Simion participanţilor la protest.

Pe fondul vuvuzelelor, participanţii la protest flutură steaguri tricolore şi afişează lozinci antiguvernamentale.

Manifestaţia este supravegheată îndeaproape de forţele de ordine.

Update ora 14:05. Protestatarii s-au încolonat pentru a pleca spre Piața Victoriei. Unii dintre ei au dat foc facturilor pe care le-au adus la protest. Printre persoanele publice de la protest se află și Mugur Mihăescu. 

Protestul este anunțat să înceapă la ora 14:00 și autorizația a fost obținută pentru intervalul orar 12:00 - 23:00. Protestatarii anunță că vor pleca în marș din Piața Universității spre Piața Victoriei. 

De asemenea, protestatarii au fost îndemnați să vină cu facturile la energie electrică. Protestul a fost asumat și anunțat de partidul AUR. 

Video:

Programul anunțat pentru protestul din 2 octombrie 2022 

Conform programului anunțat de George Simion, la ora 14:00 se va intona imnul Naţional, acesta fiind momentul care ar semnala începutul protestului. Manifestanții vor continua să stea timp de o oră în Piața Universității, iar apoi, la ora 15:00 va avea loc plecarea coloanei de manifestanți spre Piaţa Victoriei. La ora 16:00 coloana de protestatatari va intra ajunge în fața Guvernului, în Piața Victoriei. 

Protestul a fost anunțat cu mult timp înainte, iar George Simion a încercat să-l promoveze prin diverse acțiuni de a atrage atenția asupra sa. Acesta a provocat un scandal la orele 3:00 dimineața, în Piața Victoriei, acolo unde se afla alături de mai mulți simpatizanți ai partidului. Aceștia au încercat să blocheze accesul poliției, folosindu-se de autocarul partidului. 

Simion s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având permisul suspendat, după ce a fost depistat de poliţiştii rutieri, în noaptea de joi spre vineri, la volanul unui autoturism în zona Piaţa Victoriei, unde se pregătea un protest al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR). 

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, în cursul nopţii, în Piaţa Victoriei, poliţiştii rutieri au depistat un bărbat în vârstă de 36 de ani care a condus un autoturism având permisul de conducere suspendat. Acesta a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, unde i-a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis, respectiv conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

Ce spun poliţiştii



"Pe parcursul nopţii, mai multe persoane au tulburat liniştea şi ordinea publică, fapt pentru care organele de poliţie şi jandarmerie au aplicat trei sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.200 lei", mai precizează comunicatul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

De asemenea, în seara zilei de 29 septembrie, poliţiştii ce desfăşurau activităţi de menţinere a ordinii şi liniştii publice şi a fluenţei traficului rutier în Piaţa Victoriei au depistat un conducător auto care a condus şi oprit un autocar într-o zonă interzisă.

"Acesta a refuzat să se supună dispoziţiei poliţiştilor rutieri de mutare a autocarului din zona interzisă, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional cu 1.450 de lei, fiind dispusă şi măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile", arată sursa citată.

Pe timpul intervenţiei, unul dintre poliţişti a fost agresat, în acest sens fiind sesizată unitatea de parchet competentă în vederea continuării cercetărilor pentru o posibilă faptă de ultraj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel