Protest 10 august. Jandarmeria explică intervenția. Live
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
 Peste 450 de persoane, dintre care 35 de jandarmi, au avut nevoie de îngrijiri medicale, în urma violenţelor care s-au produs, vineri seară, la mitingul din Piaţa Victoriei, a anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru. 

Iată principalele declarații:

-Vreau să mulțumim public protestatarilor care i-au protejat pe cei doi colegi ai noștri cu propriul corp, de lovituri.

-Au fost 35 de jandarmi care au necesitat îngrijiri medicale, 11 au fost transportați la spital, printre care și colega noastră jandarm

-Jandarmeria și-a adaptat dispozitivul astfel încât să poată acționa. Dispozitivul a fost aranjat în mod defensiv. 

-Intervenția a fost pe deplin justificată. Au fost trei semnale înainte de intervenție.

-Conform prevederilor legale în vigoare, prefectul este cel care aprobă intervenţia în forţă a jandarmilor. Aseară, pe baza informaţiilor existente şi a comportamentului agresiv al unei părţi a celor prezenţi în piaţă, Jandarmeria a primit aprobare să intervină în forţă la ora 23,11

-În 30 de minute s-a dispersat grupul violent și apoi s-au operat rețineri. Au fost 33 de rețineri și până la această oră sunt opt dosare penale. Vom face informări periodice asupra acestor măsuri.

-A fost sustrasă o singură armă de la colega noastră care a fost pusă la pământ și lovită cu bestialitate.

-Facem apel la toți cetățenii care dețin informații să apeleze Poliția Română pentru identificarea persoanelor

-Cel mai greu a fost să explicăm părinților fetei, colegei noastre jandarm că fata lor ar putea rămâne paralizată pe viață.

-Intențiile noastre au fost clare: totul să rămână la un nivel civilizat, dar că nu vom tolera acțiuni care să pună în pericol siguranța persoanelor și a ordinii publice

Despre substanțele iritante 


-Folosirea forței este ultima soluție. Am avut jandarmi de dialog care au încercat să le explice. Când s-a încercat ruperea cordoanelor, ei au fost înlocuiți cu jandarmi care au putut folosi gaze lacrimogene.

- S-a ajuns la intervenția pentru restabilirea ordinii publice pentru ca protestatarii nu s-au calmat.

-Cei care au ales să rămână în zona violențelor și-au asumat conștient sau inconștient acest lucru. Au fost avertismente pe canalele media.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel