Urmărește emisiunea live
Protest 10 august. Gorghiu, mesaj pentru Carmen Dan: Vei răspunde la un moment dat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bianca Ştefan
WhatsApp
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu
Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat joi că ministrul de Interne, Carmen Dan, va răspunde la un moment dat alături de echipa sa din conducerea Jandarmeriei pentru violențele de la protestul din 10 august.

"Carmen Dan, mi-e limpede că vei răspunde la un moment dat, alături de echipa ta manevrată politic din conducerea Jandarmeriei, pentru tot balamucul generat pe 10 august, nu-i aşa?! Radiografia săptămânii trecute de la miting arată prost! Numărul plângerilor penale depuse la Parchetul Militar în legătură cu evenimentele din 10 august a ajuns la 206! Vă îndemn pe toţi să-i încurajăm pe cei care au suferit să depună plângere. În acelaşi timp, autorităţile nu explică suficient ce gaze au fost folosite în Piaţa Victoriei, în contextul în care unii participanţi reclamă stări de rău şi chiar solicită ajutor medical. Halal lipsă de transparenţă! Iar concluzia e şi mai tristă: mâine se va împlini o săptămână de la evenimentele din 10 august şi nu apar decât semne de întrebare şi deloc asumări ale răspunderii! Nicio demisie?", a scris Gorghiu pe Facebook.

Ea îi cere de asemenea ministrului Carmen Dan să precizeze mai multe chestiuni legate de evenimentele de atunci, cum ar fi: efectivele de jandarmi, cantitatea de substanţe iritante lacrimogene, de grenade sau alte materiale specifice; de câte ori s-au utilizat jeturile de apă împotriva manifestanţilor; ce număr de jandarmi călare au fost mobilizaţi şi care a fost numărul de câini-poliţişti folosiţi în misiune. Şi nu uitaţi nici de sondajul început acum câteva zile! Fiecare vot contează", a mai scris Gorghiu.

Vezi și: Carmen Dan, vânată. Chirieac: Are o vină majoră...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel