Protest 10 august. Carmen Dan: "Prezint scuzele mele tuturor"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a prezentat scuze, tuturor celor care au avut de suferit în urma violenţelor de la protestul din 10 august - atât civili, cât şi militari.

"Încep prin a prezenta scuzele mele tuturor celor care au avut de suferit în urma violenţelor de săptămâna trecută, fie ei civili sau militari", a declarat Carmen Dan, la sediul MAI. 

Demnitarul a precizat că informaţiile pe care autorităţile le aveau înainte de 10 august nu indicau o situaţie generatoare a unei crize de ordine publică ce ar putea ameninţa stabilitatea politică, economică ori socială.

"În legătură cu activarea Centrului Naţional de conducere a acţiunilor de ordine publică sau conducerea acţiunii de la nivelul MAI, mai precis a aparatului central, precizez că informaţiile primite anterior datei de 10 august nu au indicat o situaţie generatoare a unei crize de ordine publică, care prin complexitate, amploare şi intensitate să ameninţe stabilitatea politică, economică ori socială, ordinea şi valorile constituţionale, aşa cum defineşte HG 1852/2014. În aceste condiţii, neexistând date privind acţiuni generatoare de consecinţe deosebite, nu s-a impus activarea acestui centru", a spus ministrul Dan.

Desemnare maior Laurenţiu Cazan

"Misiunea din data de 10 august a fost executată de unitatea teritorial competentă, respectiv Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti. De asemenea, prin ordin al şefului Direcţiei, comandant al misiunii a fost desemnat domnul maior Laurenţiu Cazan. Acesta a avut la dispoziţie efectivele Jandarmeriei Capitalei, resurse suplimentare asigurate de Brigada Specială de Intervenţie, dar şi jandarmi din grupările mobile Ploieşti, Bacău, Constanţa, Craiova. Conducerea misiunii s-a realizat din grupul de comandă înaintat, situat în Piaţa Victoriei", a declarat Carmen Dan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel