PROTEST 10 august 2019. Tommy Tomescu, replică la atacul lui Sandu Matei: Ei NU au ce căuta în Piaţa Victoriei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Tommy Tomescu, organizatorul protestului de astăzi, din Piața Victoriei, a reacționat, după ce Sandu Matei l-a atacat.

Sandu Matei l-a atacat pe organizatorul protestului de sâmbătă, Tommy Tomescu, după ce acesta ar fi zis că grupurile #Rezist și #Insist nu ar avea acces la ieșirea în stradă.

”AM JURAT CA NU VA LAS SECURISTILOR SA VA BATETI JOC DE ROMANI SI ASTA VOI FACE! Voi intra in Piata Victoriei alaturi de copiii mei, iar daca mi se interzice, voi trimite fetele acasa si va scoatem noi afara din PIATA VICTORIILOR NOASTRE! Securiștii organizatori anunță filtru la intrarile in Piața Victoriei si interzicerea persoanelor #rezist mai cunoscute precum și a grupurilor civice #rezist.”, a fost mesajul lui Sandu Matei.

"Prezintă risc pentru siguranța altor cetăţeni"

"Este o informaţie falsă. Sandu Matei este o persoană care a lovit un cetăţean şi prezintă risc pentru siguranța altor cetăţeni. Toţi activiştii care au fost în Piaţa Victoriei sunt invitaţi, cu excepţia celor care prezintă risc de violenţă. Nu am spus niciodată. Invităm toţi cetăţenii români, incluzând şi activiştii rezist în piaţă, pe data de 10 august 2019, astăzi. Nu am văzut mesajul lui. Ştiţi câte am de făcut? Nu mă interesează", a declarat Tommy Tomescu pentru DCNews.

"Voi lua măsuri"

"Protestul începe la 17:00, dar lumea va veni de la ora 14:00. Sunt deja oameni în Piaţă. Vrem un miting frumos, fără incidente şi pentru acest lucru voi lua măsuri care reduc riscurile, să informez cu privire la persoanele care prezintă risc. Printre aceste persoane se numără domnul "Mitralieră", care a zis că i se pare normal să meargă cu mitraliera, să tragă cu puşca în oameni, domnul care anul trecut a zis "merg să împuşc jandarmii". Mai există un alt domn care a instigat lumea să vină ca în Franţa, cu pietre, îmbrăcaţi în negru. Cam genul acesta de oameni. Restul, noi vrem să vină familiile cu copiii lor, cu mamele lor fără să le fie teamă. Acesta este scopul a ceea ce fac. Măsurile de rigoare s-au anunţat deja, vor exista filtre plus alte informaţii pe care nu vi le pot da chiar acum", a mai spus Tommy Tomescu.

Cine este Tommy Tomescu

Tommy Tomescu, medic stomatolog stabilit în Marea Britanie, este românul care organizează protestul diasporei pe 10 august 2019, la un an de la evenimentele din 2018 din Piața Victoriei.

În urmă cu mai mulți ani, Tommy Tomescu a lansat Partidul Europenilor. Unul dintre membrii fondatori ai Europeans Party este Victor Spirescu, primul românul care a venit în Marea Britanie după ridicarea restricțiilor.

Tommy Tomescu a candidat la alegerile europarlamentare din 2014, în Marea Britanie. A strâns 11.000 voturi, la șase săptămâni după ce înființase un partid care să combată UKIP (partidul antiimigrație din Marea Britanie).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel