Protecția consumatorului, modificări. Maria Grapini: Sper că România va putea accesa acești bani
Autor: Florentina Constantin | Publicat pe: 04 ian 2020, 11:08
WhatsApp
Maria Grapini
Maria Grapini
Maria Grapini a declarat că, deși comerțul online a crescut, nu avem sisteme de protecție, comparativ cu ritmul în care a crescut acest tip de comerț și că urmează să fie modificate câteva regulamente.

"Primul dintre ele este un raport legat de modificarea regulametului privind funcționarea pieției interne, competitivitatea întreprinderilor mici și mijlocii. Comerțul online a crescut mult în ultima perioadă. Dacă un consumator își comandă un produs, este foarte greu că atunci când produsul este nonconform să își primească banii înapoi.

Două regulamente importante

Printr-un regulament ne dorim să îmbunățim aceste lucruri. În 2021, mai avem două regulamente foarte importante care ajută la protecția consumatorului. Este vorba despre raportul vamă, care vine la pachet cu un alt regulament legat de informatizarea vămilor. Vama este filtrul care lasă se treacă sau nu prosusele", a declarata Maria Grapini, la Antena 3.

"România nu are posibilitatea să verifice toate grupurile de produse: jucării, produse textile, alimentare etc. Toate acestea trebuie analizate și verificate după o procedură. Eu sper că și România va putea accesa acești bani", a mai declarat europarlamentarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?