Protecție pentru procurorul lui Onea. Toader: Nu e doar preventivă
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Tudorel Toader: Avem banii. Avem aprobarea Băncii Mondiale
Tudorel Toader: Avem banii. Avem aprobarea Băncii Mondiale
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, susține că cererea de "protecție" în cazul Elenei Iordache, procurorul de la PICCJ care a început urmărirea penală pentru fostul șef al DNA Ploiești, nu este doar cu rol preventiv.

Ministrul Tudorel Toader susține că, în cazul Elenei Iordache, procurorul care se ocupă de dosarul lui Lucian Onea, cererea către Inspecția Judiciară de a verifica eventuale fapte care ar putea împiedica desfășurarea urmăririi penale are mai mult decât rol preventiv. "Suntem în situația în care adevărul a început să iasă la suprafață. Sunt convins că nu tot adevărul îl cunoaștem, dar este arhisuficient și ceea ce știm până în momentul de față" a declarat Tudorel Toader.

 Este o dispută "din interiorul sistemului"

"Prin urmare, văzând acest cotext, văzând dimensiunea confruntării, văzând că nu mai este vorba de o dispută jurnalistică, este una din interiorul sistemului. Știu și eu despre profesionalismul și integritatea morală, profesională a doamnei procuror Iordache. Și atunci, fie și cu rol preventiv, deși vă asigur că nu doar atât, am solicitat ca Inspecția Judiciară să verifice acele eventuale fapte de natură să îi împiedice buna desfășurare a urmăririi penale. Nu trebuie să confundăm apărarea independenței funcționale, independenței procurorului în realizarea mandatului, misiunii constituționale pe care o are de la o altă instituție cu solicitarea de protecție sau de eventuale acte îndreptate împotriva integrității corporale sau a vieții dânsei. Dacă am pune problema protecției fizice, atunci alt serviciu este competent, Serviciul de Protecție și Pază, dar în niciun caz nu ministrul Justiției cere așa ceva", a declarat ministrul Justiției la România Tv.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel