Prosoapele și halatul de baie vor fi mereu moi și pufoase. Respectați aceste reguli și renunțați la balsam
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Prosoapele și halatul de baie vor fi mereu moi și pufoase. Respectați aceste reguli și renunțați la balsam. Sursa - Pexels
Prosoapele și halatul de baie vor fi mereu moi și pufoase. Respectați aceste reguli și renunțați la balsam. Sursa - Pexels
O problemă neplăcută, cu care se confruntă gospodinele, este spălarea necalitativă a hainelor.

În special, prosoapele și halatele de baie sunt cele mai dificile obiecte de spălat. Prosoapele tind să absoarbă mirosurile neplăcute și este greu să obțineți din nou proaspete și parfumate fără a le deteriora.

Se poate întâmpla adesea ca prosoapele să fie rigide și aspre după spălarea în mașina de spălat. Dar nu vă pierdeți speranța, pentru că le puteți face moi și pufoase, urmând niște reguli foarte simple.


Nouă plante de interior care pot fi oferite atât femeilor, cât bărbaților. Atrag fericirea și norocul


Dacă nu aveți la dispoziție un uscător, care vă poate ajuta să aveți prosoape moi și pufoase, nu trebuie să vă resemnați și să le lăsați aspre.

Principalul vinovat al prosoapelor și halatelor aspre, rigide și cu miros neplăcut este acumularea, în fibre, de detergent și balsam. De aceea, nu trebuie să renunțați la o clătire suplimentară a prosoapelor și a halatelor de baie, pentru a îndepărta orice acumulare de detergent.

 

Puțin detergent și fără balsam

Nu cedați tentației de a folosi mult detergent, în speranța că va curăța mai bine prosoapele. Excesul de detergent se va depozita pe fibre și le va face mai rigide. De asemenea, trebuie să evitați cu totul balsamul de rufe.

Sună paradoxal, dar balsamul  nu va face decât să agraveze situația pe termen lung. De fapt, tinde să se depună pe prosoape și să le facă și mai rigide, fiind, de asemenea, și cauza apariției mirosurilor neplăcute.

Ce trebuie să faceți pentru a înmuia prosoapele rigide și pentru a scăpa de mirosurilor neplăcute? Un sfat foarte simplu pentru a avea prosoape moi, pufoase și parfumate este ca, înainte de a le pune în mașina de spălat, să să le țineți la înmuiat într-un lighean cu apă și oțet.

Cum să scapi definitiv de mucegaiul din apartament: un truc eficient, folosit de multe gospodine

Oțetul este un balsam natural excelent. De asemenea, oțetul ajută la îndepărtarea oricărui reziduu de detergent, rămas în fibre. În plus, combate mirosurile neplăcute și mucegaiul, care atacă adesea prosoapele și halatele de baie.

Dacă vă întrebați cum să aveți prosoape și halate la fel de moi ca abia cumpărate, soluția este  foarte simplă: puneți-le la înmuiat într-un lighean cu apă și oțet alb, spălați-le cu puțin detergent și  renunțați la balsam. Veți avea prosoape parfumate și moi ca cele dintr-un hotel de cinci stele.

  

Vezi și:

Albiți perdelele cu acest produs natural: puneți-l în mașina de spălat și bucurați-vă de rezultate

Perdelele sunt una dintre cele mai frumoase piese dintr-o casă. Unele sunt făcute din țesături subțiri și vaporoase, iar altele din țesături întunecoase și dense, care ne asigură intimitatea.

Multe persoane preferă să cumpere perdele din materiale sintetice. Avantajele produselor sintetice sunt costul relativ scăzut, designul mai interesant și o curățare mai ușoară.  

Chiar dacă costă mai puțin și se spală ușor, țesăturile sintetice își pierd rapid culoarea originală, ceea ce este foarte frustrant.

O planta elegantă, perfectă pentru baie și dormitor: purifică aerul și absoarbe umezeala

În general, cele mai iubite sunt perdelele albe. Problema perdelelor albe este că, din cauza trecerii timpului sau a fumului pe care îl absorb, acestea pot deveni gri și mirositoare. Curățarea lor poate părea o acțiune foarte complexă, mai ales dacă perdelele sunt foarte mari.

Totuși, dacă veți respecta o recomandare simplă, veți reuși să mențineți albul perfect al perdelelor, chiar dacă acestea sunt spălate des.  

Folosind o soluție naturală, perdelele vor reveni la splendoarea și albul original. Albirea perdelelor gri în mașina de spălat este ușoară cu această soluție naturală.  

Un ulei esențial curăță casa, parfumează hainele și alungă insectele. Este ieftin și de neînlocuit

Primul sfat util este să nu folosiți amoniac. Contrar a ceea ce s-ar putea crede, perdelele albe se pot păta în contact cu un produs atât de agresiv.

Din acest motiv, cel mai bine este să scufundați perdelele într-un lighean cu apă fierbinte, în care ați adăugat două linguri de săpun de Marsilia. Lăsați perdelele în această apă circa 3 ore.

Va trebui apoi să spălați perdelele în mașina de spălat, în care, la fel, trebuie să adăugați săpun de Marsilia. În cazul perdelelor foarte murdare, va trebui să adăugați și 2 linguri de bicarbonat de sodiu.

Înălbirea perdelelor gri în mașina de spălat se face ușor. În plus,  vor fi eliminate urmele de mucegai și mirosul de fum.

Iată cum trebuie să calci perdelele

Când sunt uscate, puteți călca perdelele cu un fier de călcat, dotat cu jet de abur. Țineți jetul la distanță, pentru a nu deteriora materialul perdelelor.

În caz contrar, va trebui să puneți greutăți mici la baza perdelei, care să țină materialul întins. În așa fel, veți evita apariția cutelor, iar perdelele vor fi întotdeauna perfect ordonate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel