Propuneri în discuții. Cîmpeanu: Excepție de la portul măștii la orele de sport și pentru învățământul vocațional
Autor: Andrada Oana | Publicat pe: 14 feb, 20:27
Ministrul Cîmpeanu a dezvăluit care sunt propunerile ce urmează să fie discutate
Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a dezvăluit care sunt propunerile ce urmează să fie discutate în această săptămână. 

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat duminică, la Antena3, că „noi am făcut o propunere: să se facă excepție pentru purtarea măștii în cadrul orelor de educație fizică, dar se recomandă de asemenea evitarea sporturilor de echipă, se recomandă purtarea măștii până la și de la locul unde se desfășoară ora de sport.”

Întrebat dacă propunerea a fost acceptată, Sorin Cîmpeanu a spus că „urmează s-o discutăm în această săptămână alături de alte propuneri.”

În continuare, ministrul Cîmpeanu a dezvăluit și care sunt celelalte propuneri.

Prezență fizică indiferent de scenariu pentru elevii din învățământul special. Elevii din acele clase sunt câte patru-cinci, deci pot fi asigurate regulile de distanțare.”, este o altă propunere spusă de ministrul Cîmpeanu la Antena 3. 

De asemenea, Ministerul Educației propune să se facă excepție de la obligativitatea purtării măștii pentru învățământul vocațional. „Sunt situații în care avem elev/student-profesor și atât.”, a adăugat Sorin Cîmpeanu. 

Aș vrea să precizăm la nivelul Ordinului de ministru că în fiecare săptămână referința este raportarea din ziua de vineri și deja în 10 zile vom avea o coerență între raportările CNCCI și raportările DSP. Și să avem pentru școli raportarea din ziua de vineri luată ca referință.”, a mai spus ministrul Educației, duminică seară.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro