Data actualizării:
Data publicării:

Propunerea CINICĂ a Rusiei după ce a atacat civilii din Ucraina

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
A atacat blocuri, spitale, biserici, orfelinate, grădinițe și acum face o propunere revoltătoare civililor din Ucraina. 

”Armata rusă nu știe cum să lupte împotriva altei armate. Dar este bună la ucis civili” spunea, luni, 7 martie 2022, Mykhailo Podoliyak, consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelensky. 

În această seară, biserica ”Sfântul Gheorghe”, din satul ucrainean Zavorychi, a luat foc, după un presupus atac militar rusesc. Mai devreme, o fabrică de pâine a fost ținta unui atac aerian și 13 oameni au murit. Peste 400 de civili ucraineni au fost uciși. Alți peste 800 sunt răniți. Există îngrijorări că bilanțul ar fi și mai crunt. 

Propunerea Rusiei: Noi sau bombele

Suntem în ziua 12 de război, civilii mor, iar Putin are de ales. În vreme ce cartea diplomatică e pusă pe masa președintelui rus, el face o propunere cinică civililor: rămâneți pe loc și riscați să fiți bombardați sau plecați de acasă și vă îndreptați spre Rusia sau Belarus, arată CNN. 

Astăzi au avut loc noi negocieri, a treia rundă Rusia - Ucraina, fără rezultate importante. După cea de-a doua rundă de negocieri, Rusia ar fi trebuit să lase armele jos într-un interval orar, dar, când oamenii au ieșit din buncăre pentru a se salva de războiul dus de Putin în Ucraina, au fost atacați. Oameni care fugeau de război au murit pe stradă, uciși de armele ruse. Aveau lângă ei o geantă cu toată viața și erau pregătiți să lase totul în urmă pentru viață, dar, în lumea anului 2022, un militar rus, plecat în ”exercițiu” la ordinul lui Putin, face diferența între viață și moarte. 

Copiii, victime ale războiului revoltător al Rusiei

Evident, așa numitele coridoare umanitare, stabilite unilateral de Rusia, au fost respinse de Kiev. ”Inacceptabil” au stabilit oficialii ucraineni. Invocatele coridoare umanitare, propuse de Rusia, duc spre Belarus ori Rusia și ar presupune ca civilii să treacă prin zonele active de luptă. 

Propunerea lui Putin este văzută ”complet imorală” de către liderii de la Kiev, care-l acuză că folosește suferința oamenilor pentru a crea o imagine de televiziune. Ucrainenii îi cer, în continuare, lui Vladimir Putin să accepte coridoarele umanitare spre Europa, precum și să oprească focul în timpul evacuării./ UPDATE: ”Federaţia Rusă anunţă încetarea focului, începând de marţi, de la ora 10.00 (9.00, ora Ucrainei, 9.00, ora României), pentru a permite evacuarea civililor” au anunțat rușii, în această seară, conform Le Figaro, citează Mediafax. Armistiţiile temporare vor fi valabile în oraşele Kiev, Sumi, Harkiv, Cernighiv şi Mariupol, susține Ministerul rus al Apărării.

Sâmbătă și duminică, ucrainenii- din Mariupol în special - ar fi trebuit să-și părăsească domiciliile, dar rușii au bombardat locurile de evacuare. Duminică, una dintre loviturile militare ruse a ucis o familie cu doi copii, precum și alți civili care încercau să fugă din suburbia Irpin din Kiev. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel