Propunere-șoc în Franța: Marine le Pen, premier
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Faimosul cineast franco-elvețian Jean-Luc Godard spune că președintele Francois Hollande ar trebui s-o numească pe Marine Le Pen în funcția de premier după ce partidul pe care aceasta îl conduce, Frontul Național, a câștigat alegerile europene.

"Cred că Hollande ar trebui s-o numească pe Le Pen premier. Am spus asta și la France Inter (radioul public - n.r), dar au șters-o", a declarat cineastul.

Întrebat ce motive stau la baza acestei propuneri, Jean-Luc Godard a răspuns: "Pentru a mișca ceva. Măcar să pară că mișcăm ceva, dacă în realitatea nu facem asta", a spus cineastul, care a precizat că nu este un susținător al partidului Frontul Național, considerat a fi unul de extremă-dreapta.

Actualul premier al Franței este social-democratul Manuel Valls.

Frontul Național, partidul de extremă-dreapta condus de Marine Le Pen, a obținut cel mai mare procent din Franța la alegerile europarlamentare. 

De la înălțimea rezultatului extraordinar obținut la alegerile europarlamentare, Marine Le Pen i-a cerut demisia președintelui Republicii, Francois Hollande.

Anterior, liderul FN cerut alegeri naționale pentru schimbarea compoziției parlamentului francez, argumentând că acesta nu mai este reprezentativ pentru populație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel