Data publicării:

Propunere de urgență pentru a evita un cutremur uriaș în turism. Totul închis, de la 1 ianuarie- SONDAJ

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Poiana Brașov
Poiana Brașov

Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA) recomandă restaurantelor și hotelurilor să se conformeze la legile cu privire la siguranța în locații. Obligativitatea obținerii avizelor ISU până la 1 ianuarie 2016 riscă să blocheze activitatea lor. 

Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din Romania vine cu o măsură de salvare pentru ca locațiile să nu ajungă să fie închise de ISU de la 1 ianuarie 2016: propune că pentru cei care au depus deja dosarele spre avizare la ISU să se acorde un termen de 6 luni pentru a obținerea avizului respectiv, fără a le fi suspendată activitatea. 

HORA cere organismelor competente perfecționarea responsabilă a normativului ISU pentru ca el fie actualizat după cerințele și necesitățile actuale, să-l facă aplicabil și să pună pe primul loc siguranța cetățenilor. Organizatia Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România susține eforturile pentru prevenirea apariției situațiilor de risc și, prin urmare, face apel către toți operatorii din domeniu pentru a se conforma imediat la lege, fără excepție, pentru protejarea consumatorilor. 

Termen de șase luni, eventual în baza unei autorizații provizorii

Totodată, HORA se adresează și celor competenți și le cere responsabilitate "în luarea deciziilor care pot afecta grav unul dintre cele mai importante sectoare economice ale României". În acest sens, HORA "solicită un termen de șase luni de la data depunerii de către operator a documentației spre avizare, timp în care acesta să poata funcționa în continuare". Organizația propune ca acest termen să fie eventual dat în baza unei autorizații provizorii până la obținerea avizului ISU doar  acelor operatori care respectă pașii legali și care depun dosarul corect în vederea avizării de către ISU. HORA mai cere perfecționarea de urgență a legislației cu privire la prevenirea riscurilor în locațiile de alimentație publică, conform cu normele europene. 

În industria ospitalității la nivel național activeaza un număr de aproximativ 25.000 de societăți (hoteluri, restaurante, baruri, cluburi), care au un total de 600.000 de angajați, cărora li se adaugă companiile conexe din domeniu, cum sunt producătorii, importatorii, furnizorii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel