Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din Romania vine cu o măsură de salvare pentru ca locațiile să nu ajungă să fie închise de ISU de la 1 ianuarie 2016: propune că pentru cei care au depus deja dosarele spre avizare la ISU să se acorde un termen de 6 luni pentru a obținerea avizului respectiv, fără a le fi suspendată activitatea.
HORA cere organismelor competente perfecționarea responsabilă a normativului ISU pentru ca el fie actualizat după cerințele și necesitățile actuale, să-l facă aplicabil și să pună pe primul loc siguranța cetățenilor. Organizatia Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România susține eforturile pentru prevenirea apariției situațiilor de risc și, prin urmare, face apel către toți operatorii din domeniu pentru a se conforma imediat la lege, fără excepție, pentru protejarea consumatorilor.
Termen de șase luni, eventual în baza unei autorizații provizorii
Totodată, HORA se adresează și celor competenți și le cere responsabilitate "în luarea deciziilor care pot afecta grav unul dintre cele mai importante sectoare economice ale României". În acest sens, HORA "solicită un termen de șase luni de la data depunerii de către operator a documentației spre avizare, timp în care acesta să poata funcționa în continuare". Organizația propune ca acest termen să fie eventual dat în baza unei autorizații provizorii până la obținerea avizului ISU doar acelor operatori care respectă pașii legali și care depun dosarul corect în vederea avizării de către ISU. HORA mai cere perfecționarea de urgență a legislației cu privire la prevenirea riscurilor în locațiile de alimentație publică, conform cu normele europene.
În industria ospitalității la nivel național activeaza un număr de aproximativ 25.000 de societăți (hoteluri, restaurante, baruri, cluburi), care au un total de 600.000 de angajați, cărora li se adaugă companiile conexe din domeniu, cum sunt producătorii, importatorii, furnizorii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- De ce scăpăm greu de burtă. Carmen Brumă: Poți să faci un milion de abdomene, nu se va vedea
- Horoscop 6 mai: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Discuții aprinse, în a doua zi de Paști, pentru o zodie. Îți fac rău!
- A doua zi de Paști. Ce trebuie să facă toți credincioșii în Lunea Albă din Săptămâna Luminată
- BANCUL ZILEI: Femeia cu inițiativă
- Klaus Iohannis, cu avionul de lux în SUA, pentru a-și lua "Oscarul de la Washington". Bogdan Chirieac arată cum puteau fi "salvați niște bani" - Foto
- Ciorbă de murături: Rețeta momentului. O vei prepara de mai multe ori
- Motivul primei vizite a Regelui Charles al III-lea în România. Camelia Csiki: Puțină lume știe. Este legată de o condiționare
- Chefi la cuțite: "Lovitură psihică" în echipa lui chef Alexandru Sautner
- Motorina ar putea să dispară din benzinării: "Este o scădere uriașă”
- Cea mai mare greșeală pe care o facem când ne rugăm. Preotul Adrian Agachi: E o scuză pe care o auzim foarte des nu doar la spovedanie, ci și în general