Data publicării:

Propunere cu sălile de spectacol și terenurile de fotbal din școli și licee. Cîmpeanu: Foarte bine, dar e o problemă / video

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comentat, la DCNews, posibilitatea ca sălile de spectacol și terenurile de fotbal din unitățile de învățământ să fie folosite și pentru alte evenimente, în weekend-uri, mai ales în contextul în care sălile de spectacol sunt folosite pentru festivități de câteva ori pe an.

„Nimeni nu împiedică un colegiu sau o universitate să încheie contracte de parteneriat pentru susținerea unor evenimente în vederea valorizării acestor spații, care, într-adevăr, sunt foarte generoase. Deci absolut nimeni nu împiedică! Este foarte posibil și în acest moment. Ține, însă, de abilitățile managerilor acestor entități de a intra în parteneriate”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

„Iertați-mă că dau exemplu, dar am avut curajul cu Ministerul Educației să intrăm în parteneriat cu companii și entități private pentru a avea un rezultat de tip win-win. La fel se poate întâmpla și în școli și universități pentru utilizarea sălilor de spectacol și a terenurilor de sport. În aceste contracte, care pot fi de orice fel, un lucru este clar: trebuie să se stabilească responsabilitatea. În sarcina cui este responsabilitatea într-un anumit interval orar în vederea organizării unui anumit eveniment? Am constatat o dorință haotică să intrăm peste orice. Nu, nu se poate așa, pentru că în școli și universități sunt tineri, iar răspunderea pentru securitatea acelor tineri este a conducătorilor acelor unități de învățământ sau instituții de învățământ superior. Acest lucru trebuie reglementat civilizat la nivelul unui contract de parteneriat, colaborare, închiriere, forma juridică nu contează. Este perfect posibil, doar că lucrurile trebuie stabilite clar”, a explicat ministrul Sorin Cîmpeanu.

„Vreți să folosiți locul noaptea pentru un eveniment? Foarte bine, dar cine răspunde pentru organizarea acelui eveniment? Să se stabilească o responsabilitate”, a subliniat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, interviu live la DC News și DC News TV

Youtube video image

 

10 argumente pentru evaluarea standardizată. Ministrul Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a explicat, la DCNews, ce înseamnă evaluarea standardizată, la ce să se aștepte profesorii, elevi, dar și părinții.

Potrivit ordinului de ministru publicat în Monitorul Oficial pe data de 13 mai, „la nivelul fiecărui judeţ/sector al municipiului Bucureşti, pilotarea evaluării standardizate se va organiza în câte șapte unităţi de învăţământ, incluzând unităţi de învăţământ cu profil pedagogic”.

„Subiectul zilei este evaluarea standardizată. E un subiect ce trenează de cel puțin zece ani în așteptările publice din România”, a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, marți, în cadrul unui interviu acordat DCNews, oferind ulterior zece argumente prin care a explicat importanța evaluării standardizate.

„În primul rând, evaluările standardizate reprezintă un instrument esențial pentru profesori. Sunt și pentru elevi, și pentru părinți, dar sunt esențiale pentru profesori, care își vor putea construi mult mai bine și mult mai eficient planurile de învățare, planuri personalizate pentru fiecare elev în funcție de stadiul în care se află acesta. Un al doilea avantaj este că putem compara rezultatele, pentru că sunt evaluări standardizate. Există acele acuzații de mult timp potrivit cărora nota 10 dintr-un liceu din centrul Bucureștiului înseamnă cu totul și cu totul altceva comparativ cu nota 10 într-un liceu din mediul rural, de exemplu. Vor fi comparații relevante, corecte între rezultate”, a explicat ministrul Sorin Cîmpeanu. Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel