Proprietățile utile ale apei micelare pentru podoaba capilară. Iată care sunt acestea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Proprietățile utile ale apei micelare pentru podoaba capilară. Iată care sunt acestea
Proprietățile utile ale apei micelare pentru podoaba capilară. Iată care sunt acestea
Apa micelară este secretul pentru un păr frumos și o piele sănătoasă.  

Apa micelară a pătruns în lumea cosmetologiei în urmă cu câțiva ani și a reușit deja să cucerească  inimile femeilor. Acest produs cosmetic oferă o curățare profundă a pielii fără a îndepărta uleiurile esențiale din ea. Vă întrebați cum funcționează?  

6 beneficii ale apei micelare pentru păr:

1. Curăță scalpul. Apa micelară este făcută din apă purificată. Acest lucru ajută la contracararea mineralelor și a metalelor grele conținute în apa de la robinet care au un efect negativ asupra scalpului.

Pătrunjelul proaspăt curăță și pielea și o scapă de toxine. Cum se realizează masca ce face minuni pentru ten

2. Oferă o creștere mai bună a părului. Când sunt aplicate pe piele, substanțele conținute în apa micelară îndepărtează eficient grăsimea pielii, reziduurile produselor pentru păr. Cu alte cuvinte, ele îndepărtează resturile, astfel încât părul să crească mai repede.

3. Oferă o îngrijire blândă a părului. Moleculele micelare se atașează de murdărie și reziduuri, îndepărtându-le ușor de pe păr. Deoarece este foarte blândă, apa micelară este potrivită pentru părul tratat chimic, uscat și fragil.

Cinci greșeli de îngrijire a tenului duc la apariția coșurilor. Află care sunt acestea

4. Este sigură pentru utilizare regulată. Șamponul cu apă micelară este atât de blând încât este o alternativă excelentă la produsele analogice pentru păr, care pot deteriora buclele dacă sunt utilizate frecvent.

5. Hidratează și dă volum părului. Glicerina, care este, de asemenea, un ingredient cheie în apa micelară, oferă mai multă umiditate părului și scalpului în același timp.

6. Promovează sănătatea părului. Deoarece apa micelară tinde să se acumuleze în scalp, creează un mediu mai sănătos pentru foliculi, care este una dintre componentele părului lung și sănătos.

 

Vezi și: Îți cade părul? Prepară o mască eficientă din muștar, care regenerează podoaba capilară

Dacă te confrunți cu o astfel de situație precum căderea părului, atunci sigur că există o soluție. Îți sugerăm să încerci o mască de păr cu muștar.

Rețeta este foarte simplă, iar rezultatul te va bucura. Masca cu muștar trebuie aplicată doar pe rădăcinile părului și nu pe lungime. Dacă masca este aplicată pe lungime, părul va fi fragil și uscat.

O masca pe bază de muștar este foarte eficientă datorită componentelor conținute de muștar. Compoziția chimică a muștarului este o sursă de vitamine, acizi organici și uleiuri, având un efect pozitiv asupra părului.

Îți vopsești părul acasă? Atenție la consecințe!

Vei avea nevoie de ingrediente foarte simple pentru a pregăti masca. Muștar pudră, gălbenuș, ulei (măsline, migdale), zahăr (dar se poate și fără el), apă. Folosește apă caldă pentru mască. Amestecă toate ingredientele și adaugă, treptat, apă. Ai nevoie de 3-4 linguri de apă, dar ai grijă la consistență.

Rețeta, pas cu pas

Se amestecă două linguri de ulei și un gălbenuș. Adaugă două linguri de muștar uscat și apă fierbinte. Amestecă foarte atent, astfel încât să nu existe cocoloașe. Se adaugă zahăr pentru a spori efectul de ardere. Masca trebuie să aibă o consistență groasă. La o astfel de mască poți adăuga și câteva picături de ulei esențial: lavandă, rozmarin.

Nu mai folosi produse cu retinol vara. Sunt periculoase!

Aplică masca pe rădăcinile părului și masează cu vârful degetelor. După aplicarea măștii, pune o pungă pe păr, apoi un prosop. Ține masca pe păr circa 40 de minute. Clătește cu apă caldă și șampon. Masca se spală ușor de pe păr. O astfel de mască este bună pentru creșterea părului. Poți face această masca o dată la 7 zile.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel