Proprietățile neobișnuite ale fixativului de păr: trucuri cu care puteți rezolva mai multe sarcini cotidiene
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Proprietățile neobișnuite ale fixativului de păr, trucuri cu care puteți rezolva mai multe sarcini cotidiene. Sursa - pixabay.com
Proprietățile neobișnuite ale fixativului de păr, trucuri cu care puteți rezolva mai multe sarcini cotidiene. Sursa - pixabay.com
Fixativul ne ajută la rezolvarea mult mai multe sarcini decât doar la coafură. 

Trucul 1: Una dintre proprietățile neobișnuite ale acestui produs este pregătirea firului de ață. Multe peroane se confruntă în mod regulat cu o problemă atunci când trebuie să treacă ața prin urechile acului.

Puțin fixativ va ajuta la stabilizarea capătului aței și va facilita împingerea acesteia prin urechea acului de cusut. Pentru a face acest lucru, este suficient să aplicați puțin fixativ pe ață și să treceți cu degetele de-a lungul acesteia. Rezultatul vă va surprinde plăcut.

Nu arunca niciodată lămâile stoarse. Iată cum și la ce poți folosi: sunt aur curat în gospodărie

Trucul 2: Multe persoane se confruntă, adesea, cu o problemă, atunci când fermoarul blugilor se desface singur. Îl puteți pulveriza cu puțin fixativ când este închis și problema va dispărea.

Trucul 3: Petele de cerneală pe textile sunt greu de îndepărtat. Este suficient să aplicați fixativ pe pată și să o ștergeți bine cu o cârpă pentru a scăpa de ea.

Trucul 4: Fixarea părului cu agrafe nu este întotdeauna ușoară și necesită mult timp. Puteți  pulveriza fixativ pe păr înainte de a-l aranja, astfel încât agrafele se vor prinde mai bine de păr și nu vor aluneca.  

Sticla cuptorului este foarte murdară? Curățați-o astfel și grăsimea va dispărea într-o clipă

Trucul 5: Unghiile proaspăt vopsite pot fi uscate instantaneu. Vă ajută fixativul. Datorită substanțelor din compoziția fixativului, solvenții din ojă se evaporă mai repede. Metoda funcționează cu adevărat, dar este rar folosită. Motivul este o posibilă alergie la componentele din fixativ. În orice caz, în timpul pulverizării, produsul va ajunge și pe pielea mâinilor și poate provoca o erupție cutanată.

Trucul 6: Cu ajutorul fixativului, puteți prelungi viața florilor proaspăt tăiate. Pentru asta, este necesar să pulverizați fixativ pe partea inferioară a tulpinilor și pe vârfurile petalelor. Când pulverizați, țineți fixativul la o distanță de aproximativ 5 cm.

De asemenea, brazii și coronițele de Crăciun pot fi păstrate cu fixativ. Acele de brad vor căpăta  strălucire spectaculoasă și nu vor cădea mai mult timp.

 

Vezi și.

 

Prosoapele și halatul de baie vor fi mereu moi și pufoase. Respectați aceste reguli și renunțați la balsam

 

O problemă neplăcută, cu care se confruntă gospodinele, este spălarea necalitativă a hainelor.

În special, prosoapele și halatele de baie sunt cele mai dificile obiecte de spălat. Prosoapele tind să absoarbă mirosurile neplăcute și este greu să obțineți din nou proaspete și parfumate fără a le deteriora.

Se poate întâmpla adesea ca prosoapele să fie rigide și aspre după spălarea în mașina de spălat. Dar nu vă pierdeți speranța, pentru că le puteți face moi și pufoase, urmând niște reguli foarte simple.


Nouă plante de interior care pot fi oferite atât femeilor, cât bărbaților. Atrag fericirea și norocul


Dacă nu aveți la dispoziție un uscător, care vă poate ajuta să aveți prosoape moi și pufoase, nu trebuie să vă resemnați și să le lăsați aspre.

Principalul vinovat al prosoapelor și halatelor aspre, rigide și cu miros neplăcut este acumularea, în fibre, de detergent și balsam. De aceea, nu trebuie să renunțați la o clătire suplimentară a prosoapelor și a halatelor de baie, pentru a îndepărta orice acumulare de detergent.

 

Puțin detergent și fără balsam

 

Nu cedați tentației de a folosi mult detergent, în speranța că va curăța mai bine prosoapele. Excesul de detergent se va depozita pe fibre și le va face mai rigide. De asemenea, trebuie să evitați cu totul balsamul de rufe.

Sună paradoxal, dar balsamul  nu va face decât să agraveze situația pe termen lung. De fapt, tinde să se depună pe prosoape și să le facă și mai rigide, fiind, de asemenea, și cauza apariției mirosurilor neplăcute.

Ce trebuie să faceți pentru a înmuia prosoapele rigide și pentru a scăpa de mirosurilor neplăcute? Un sfat foarte simplu pentru a avea prosoape moi, pufoase și parfumate este ca, înainte de a le pune în mașina de spălat, să să le țineți la înmuiat într-un lighean cu apă și oțet.

Cum să scapi definitiv de mucegaiul din apartament: un truc eficient, folosit de multe gospodine

Oțetul este un balsam natural excelent. De asemenea, oțetul ajută la îndepărtarea oricărui reziduu de detergent, rămas în fibre. În plus, combate mirosurile neplăcute și mucegaiul, care atacă adesea prosoapele și halatele de baie.

Dacă vă întrebați cum să aveți prosoape și halate la fel de moi ca abia cumpărate, soluția este  foarte simplă: puneți-le la înmuiat într-un lighean cu apă și oțet alb, spălați-le cu puțin detergent și  renunțați la balsam. Veți avea prosoape parfumate și moi ca cele dintr-un hotel de cinci stele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel