Proprietarul complexului de 250 de apartamente din Hataya, Turcia, care s-a prăbuşit complet după cutremur, arestat pe aeroport
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Kindel Media, Pexels
Fotografie de la Kindel Media, Pexels
Mehmet Yasar Coskun, proprietarul complexului rezidenţial de 250 de apartamente care s-a prăbuşit complet la cutremur, a fost arestat pe aeroportul din Istanbul. 

Conform agenţiei de presă Anadolu, el a fost arestat pe aeroportul Sabiha Gokcen, în timp ce încerca să plece spre Muntenegru. Arestarea sa a fost cerută de procurorul şef din districtul Gaziosmanpaşa. 

Coskun avea asupra sa şi o sumă de bani, care a fost confiscată de poliţie. Momentan nu au fost formulate acuzaţii oficiale împotriva sa. Joi, ministerul Justiţiei din Turcia a anunţat că deschide investigaţii cu privire la construcţia clădirilor prăbuşite la cutremur. 

Astfel, vor fi traşi la răspundere "toţi cei care au acţionat neglijent sau cu intenţie, şi care sunt responsabili pentru distrugerile de după cutremure", a transmis Bekir Bozdag, ministrul Justiţiei. 

Cutremurul de 7,7 grade pe scara Richter cu epicentrul în regiunea Kahmaranmaraş a provocat distrugeri masive în 10 provincii din Turcia. Un complex rezidenţial cu 250 de apartamente, descris ca "un colţ de rai", a fost făcut una cu pământul. 

Este vorba despre complexul Renaissance Residence, unde se crede că peste 1000 de oameni sunt încă îngropaţi sub moloz. Acum, presa turcă încearcă să facă lumină în acest caz, explicând cine a proiectat şi construit acest complex care s-a făcut una cu pământul. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Programul alimentar mondial solicită ajutoare 

Programul Alimentar Mondial (PAM), o agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), a cerut vineri 77 de milioane de dolari pentru a ajuta 874.000 de persoane afectate de cutremurele din Turcia şi Siria, relatează AFP.

"PAM solicită 77 de milioane de dolari pentru a oferi asistenţă cu raţii de alimente şi mese calde pentru un total de 874.000 de persoane afectate de cutremurul din Turcia şi Siria", a declarat agenţia ONU, cu sediul la Roma, într-un comunicat.

Această cifră se referă la 284.000 de persoane recent strămutate în Siria şi 590.000 de persoane în Turcia, potrivit PAM.

Două cutremure puternice au devastat la începutul săptămânii Turcia şi Siria, unde bilanţul, încă provizoriu, a ajuns la peste 22.000 de morţi.

PAM a afirmat că până acum a ajutat 43.000 de persoane în Siria şi 73.000 de persoane în Turcia, furnizând alimente gata de consumat.

"Oferim în principal mâncare caldă, raţii gata de consumat şi cutii cu alimente care nu trebuie gătite şi care pot fi consumate imediat", a declarat Corinne Fleischer, directoare regională pentru Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, citată în comunicat.

"Pentru mii de oameni afectaţi de cutremur, hrana este acum una dintre principalele necesităţi, iar prioritatea noastră este să o oferim rapid celor care au nevoie", a adăugat ea, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel