Proprietarul brandului Ray Ban a murit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: EssilorLuxottica
Sursă foto: EssilorLuxottica
Președintele companiei care produce celebrii ochelari de soare Ray Ban a murit. 

Leonardo Del Vecchio, președintele producătorului de ochelari EssilorLuxottica (ESLOF) și unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Italia, a murit la vârsta de 87 de ani, a anunțat luni compania sa.

A crescut la orfelinat

”EssilorLuxottica anunță cu tristețe astăzi că președintele său a decedat”, a spus grupul într-un comunicat, adăugând că consiliul de administrație se va reuni pentru a ”determina pașii următori”.

Del Vecchio a crescut într-un orfelinat și a strâns o avere de zeci de miliarde de euro, fiind una dintre cele mai faimoase povestiri de redresare economică postbelică a Italiei, scrie CNN

"Leonardo Del Vecchio a fost un mare italian. Povestea lui, de la orfelinat la conducerea unui imperiu de afaceri, pare o poveste dintr-un alt timp. Dar este un exemplu pentru atât pentru azi, cât și pentru mâine", a declarat comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, pe Twitter .

Omul de afaceri italian a fondat Luxottica în 1961 și a construit o companie care deține în prezent marca Ray-Ban. Și-a combinat forțele cu firma Essilor din Franța într-o fuziune majoră în 2018.

Del Vecchio, al doilea cel mai bogat italian

A rămas președinte executiv al EssilorLuxottica până în decembrie 2020, când a predat conducerea de zi cu zi a companiei directorului executiv Francesco Milleri. El îl susținuse personal pe Milleri în calitate de șef al gigantului franco-italian de ochelari atunci când a fost creat grupul fuzionat.

Influența lui Del Vecchio s-a extins dincolo de propria sa afacere și, la sfârșitul anului 2021, a fost al doilea cel mai bogat om din Italia, după Giovanni Ferrero, din grupul de fabricare a Nutella, potrivit Forbes.

Holdingul său Delfin este cel mai mare acționar al grupului italian de servicii financiare Mediobanca și deține un pachet de acțiuni de puțin sub 10% în cel mai mare asigurător din Italia, Generali. De asemenea, deține aproximativ 7% din compania imobiliară Covivio, listată atât la Paris, cât și la Milano.

Acțiunile companiilor au scăzut după moartea magnatului

”Odată cu dispariția lui Del Vecchio, Milano pierde una dintre cele mai emblematice figuri ale istoriei sale recente”, a declarat primarul Milano, Giuseppe Sala, pe Twitter.

Acțiunile Mediobanca au scăzut cu peste 4% după rapoarte, Generali a scăzut cu aproape 2,5%, în timp ce EssilorLuxottica - în care Delfin deține un pachet de control de 32% - a rămas neschimbată, la puțin sub 148 de euro pe acțiune.

Doi oameni au căzut într-un rezervor plin de ciocolată, la o fabrică din SUA

Incident "dulce", dar periculos în SUA. Două persoane au fost salvate după ce au căzut joi într-un rezervor plin de ciocolată la fabrica Mars M&M din Pennsylvania, au anunțat autoritățile, potrivit CNN. Ambii pacienți au fost transportați la spital, a declarat supervizorul adjunct Nick Schoenberger de la dispeceratul 911 din Lancaster County, relatează Agerpres.

"Un pacient a fost transportat pe cale terestră și o persoană a fost transportată cu elicopterul", a spus Schoenberger. Nu se cunoaște amploarea rănilor lor.

"Echipele de pompieri i-au scos direct din rezervor", a declarat Brad Wolfe, supervizor de comunicații pentru dispeceratul 911 din Lancaster County, pentru CNN, mai devreme joi. "A trebuit făcută o gaură în partea laterală a rezervorului pentru a-i scoate", a spus el.

Wolfe a spus că nu este clar cum au căzut oamenii în rezervorul de ciocolată. Un purtător de cuvânt al Mars Wrigley a declarat pentru CNN: "Gestionăm în mod activ situația și principalul nostru obiectiv este să sprijinim echipele de urgență de la fața locului". Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel