Data publicării:

Proprietarii garajelor din Sfântu Gheorghe, obligaţi să declare autovehiculele din acestea

Autor: Eduard Pascu | Categorie: Stiri
WhatsApp

Proprietarii garajelor din Sfântu Gheorghe sunt obligaţi să declare, până la sfârşitul lunii iunie, autovehiculele staţionate în interiorul acestora, în caz contrar riscând să fie sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 1.000 lei la 2.000 lei.

Reprezentanţii Primăriei Sfântu Gheorghe au precizat, pe pagina de internet a instituţiei, că, la începutul acestui an, Consiliul Local al municipiului a adoptat noi reglementări privind staţionarea autovehiculelor pe teritoriul municipiului, una dintre acestea fiind obligativitatea deţinătorilor de garaje de a nu-şi parca maşinile în afara acestora pe timpul nopţii.

"Proprietarii de garaje aflate pe domeniul public al oraşului mai au la dispoziţie până la 30 iunie pentru a comunica Primăriei informaţiile despre acestea (...) Întrucât până la această dată doar mai puţin de jumătate dintre proprietarii de garaje aflate pe domeniul public au comunicat către Primărie informaţiile prevăzute în hotărârea Consiliului Local şi, având în vedere că, de la 1 iulie, Poliţia Locală va începe controale pe această temă, autorităţile locale fac un apel la locuitori să respecte hotărârea", se arată în anunţul postat pe site. 

Potrivit Hotărârii Consiliului Local nr. 27/2019, deţinătorii de garaje aflate pe domeniul public au obligaţia de a comunica Primăriei numărul de înmatriculare al autovehiculului parcat în garaj, respectiv orice schimbare privind acesta. 

Amenzile sunt usturătoare



Conform aceleiaşi hotărâri, între orele 22.00 - 6.00 se interzice staţionarea autovehiculelor în zona publică în care proprietarul autovehiculului are în posesie un garaj pe domeniul public, pe o rază de 300 de metri faţă de amplasamentul garajului. De asemenea, proprietarii de autovehicule care închiriază loc de parcare rezidenţial în condiţiile legii sau beneficiază de locuri de parcare gratuite nu pot staţiona în alt loc pe domeniul public pe o rază de 300 m de locul de parcare închiriat.

"Comunicarea se va face la Compartimentul de Relaţii cu Publicul, Informaţii, Registratură din cadrul Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe, pe un formular tipizat, care va trebui completat de fiecare proprietar. Pe lângă datele de identificare ale proprietarului şi ale garajului, trebuie schiţată într-un desen şi zona în care se află garajul pentru a putea fi identificat exact de Poliţia Locală în timpul controalelor", au mai menţionat reprezentanţii Primăriei. 

Încălcarea acestor prevederi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenzi cuprinse între 100 şi 2.500 de lei, iar refuzul proprietarului de a comunica numărul de înmatriculare al autovehiculului parcat în garaj se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei.

Restricții pentru dube și camioane



Primăria Sfântu Gheorghe a precizat, totodată, că, potrivit aceleiaşi hotărâri, între orele 18.00 - 6.00 se interzice staţionarea voluntară a vehiculelor cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 1,9 tone pentru transportul de marfă şi a vehiculelor care au mai mult de nouă locuri pe scaune pentru transportul de persoane în zonele publice semnalizate corespunzător cu indicatoare rutiere, pe domeniul public şi privat al municipiului Sfântu Gheorghe. 

Aceste prevederi nu se aplică pe timpul efectuării operaţiunilor de încărcare/descărcare sau îmbarcare/debarcare, conducătorii acestor vehicule având obligaţia să respecte semnalizarea rutieră din zonă, a precizat Primăria Sfântu Gheorghe.

Vezi și: Răsturnare de situaţie. Rareş Bogdan nu vrea la primăria Capitalei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel