Pronostic: Funcția lui Grindeanu după 25 mai 2023, când va avea loc rotativa la Guvern
Autor: Anca Murgoci | Publicat pe: 18 ian 2023, 18:08
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Sorin Grindeanu a spus ce va face dacă Ministerul Transporturilor, conform protocolului semnat, nu va reveni PSD-ului după rocada din luna mai.

Întrebat ce va face dacă după rocada din luna mai nu va mai fi ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu a spus: „Mă veți găsi deputat în Parlamentul României”.

De asemenea, întrebat dacă îl vom vedea în locul lui Marcel Ciolacu care acum este președinte al Camerei Deputaților, Sorin Grindeanu a zis: „Nu, dar acest lucru va fi decis de colegii mei”.

Sorin Grindeanu a spus că nu este interesat de altă funcție din Guvern: „Colegii mei din PSD au dus o muncă de convingere destul de importantă pentru ca eu să intru în Guvern anul trecut. Eu nu m-am dus să dorm în Ministerul Transporturilor”.

„Dacă protocolul rămâne în vigoare, eu mă văd în Parlament”, a subliniat Sorin Grindeanu. „Nu vreau altă funcție în Guvern. Nu mă interesează și nici nu vreau”, a mai zis vicepremierul la Antena 3 CNN într-un dialog cu Mădălina Mihalache și Cătălina Porumbel.

Rocada de la Palatul Victoria urmează să aibă loc pe 25 mai 2023, atunci când actualul premier Nicolae Ciucă ar urma să demisioneze, acesta fiind înlocuit de social-democratul Marcel Ciolacu. Pe lângă schimbarea de la fruntea Guvernului, conform protocolului, PSD și PNL urmează să facă schimb și de o parte dintre ministere.

„La schimbarea premierului, conform rotației politice convenite, se vor înlocui și următorii reprezentanți în Guvern: vicepremierul din partea PSD va fi înlocuit de vicepremierul din partea PNL; ministrul Transporturilor din partea PSD va fi înlocuit cu nominalizarea pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene; ministrul Finanțelor Publice din partea PSD va fi înlocuit de titularul pentru acest portofoliu din partea PNL, iar PSD va prelua conducerea Ministerului Justiției; coordonatorul Secretariatului General al Guvernului din partea PSD va fi înlocuit de reprezentantul PNL, iar PSD va prelua coordonarea Cancelariei Prim-ministrului”, se arată în documentul semnat pe 25 noiembrie 2021.

VEZI ȘI: Chirieac: „Audierea lui Grindeanu la DNA, un semnal politic”. Răspunsul ministrului Transporturilor - https://www.dcnews.ro/chirieac-audierea-lui-grindeanu-la-dna-un-semnal-politic-raspunsul-ministrului-transporturilor_902313.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?