Data publicării:

Promisiunea Universității București, după manifestul lui David Popovici: Proiectul privind bazinul de înot este pregătit 100% pentru finanţare

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Sport
WhatsApp
Inquam Photos / Colette Rochefort
Inquam Photos / Colette Rochefort
Rectorul Universității din București, Marian Preda, a anunțat joi că proiectul pentru construirea unui bazin de înot este complet pregătit și dispune de toate aprobările necesare pentru a fi depus spre finanțare.

Preda a subliniat că, în lipsa sprijinului din partea instituțiilor publice, universitatea își va asuma costurile prin economii și sponsorizări.

"De peste 10 ani, Universitatea din București are un proiect de construcție a unui bazin de înot în Grozăvești, pe locul parcării din fața căminelor. Proiectul a fost depus pentru finanțare încă de atunci, dar a rămas pe lista de așteptare. Ni s-a spus că în București sunt deja bazine de înot și că ar trebui construite și în alte părți ale țării. După 10 ani fără finanțare, am refăcut proiectul și acum este pregătit 100%, cu toate aprobările necesare", a declarat Preda într-o postare pe Facebook.

Realizarea bazinului ar costa aproximativ 6 milioane de euro, o sumă care ar putea scădea după organizarea licitației. Rectorul a subliniat importanța acestei investiții pentru cei 33.000 de studenți care au ore de sport obligatorii, dar și pentru sutele de campioni naționali la diverse sporturi și bursierii speciali ai UB, printre care se numără și înotători medaliați la competiții europene, mondiale sau olimpice.

"Este această sumă mare? Oare nu merită studenții noștri și campionii noștri naționali și internaționali un astfel de bazin?", a întrebat retoric Preda.

Angajamentul Universității București

Rectorul a afirmat că bazinul va fi construit chiar și fără sprijinul autorităților publice, Universitatea din București fiind determinată să finalizeze proiectul prin forțe proprii.

"David Popovici va reîncepe cursurile la Facultatea de Psihologie a Universității din București în toamnă. Îl așteptăm cu toții cu admirație, dragoste și mândrie, dar și cu o mare responsabilitate. Nu se poate ca universitatea la care studiază un campion olimpic de înot să nu aibă un bazin de înot. Vom construi acest bazin chiar dacă autoritățile vor rămâne indiferente. Dacă nu vom primi sprijin, ne vom asuma noi costurile, economisind la alte capitole și atrăgând sponsorizări", a adăugat Preda.

Un campion excepțional

David Popovici este considerat un campion excepțional și un model pentru tinerii români, datorită muncii sale intense, performanțelor incredibile și implicării sale sociale.

"Sunt mândru că David este student la Universitatea din București și că a ales să rămână în România pentru a schimba lucrurile din interior. România are fonduri europene pentru investiții, dar nu alocă bani suficienți pentru sport, preferând să finanțeze pensiile speciale și alte creșteri salariale cerute de sindicate", a subliniat rectorul.

Preda a mai menționat că nici măcar Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București, unde predă Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici, nu dispune de un bazin de înot propriu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel