Promisiunea lui Nicolae Ciucă, la 148 de ani de PNL: ”Liberalii nu s-au speriat niciodată de greutăți”. Ce urmează cu guvernarea/ VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Captura
Captura
Premierul Nicolae Ciucă a fost prezent la evenimentul ce a marcat 148 de ani de PNL. 

”Mă bucur foarte mult și sunt emoționat pentru că PNL sărbătorește astăzi 148 de ani de existență și am avut posibilitatea ca, împreună cu echipa de conducere a PNL, să ne reculegem la mormântul familiei Brătianu. Stimați colegi, astăzi marcăm nu doar istoria PNL ca partid, ci o parte din istoria țării noastre. Din acest motiv, am considerat că este important ca astăzi să fim aici, chiar dacă avem foarte multe probleme de rezolvat și pe care, cu certitudine, așa acum am reușit în acest an și jumătate, să le rezolvăm, le vom rezolva și pe acestea.

PNL a fost parte activă a marilor evenimente, care au marcat trecutul țării noastre. Am fost în centrul deciziilor și când am proclamat independența și-n momentul în care s-a realizat Marea Unire, și-n momentul în care a fost adoptată Constituția din 1923. Desigur, au fost și alte momente importante ale istoriei țării noastre la care PNL a fost parte și la care și-a adus contribuția pentru modernizarea și dezvoltarea României.

De fiecare dată, de la înființare și până astăzi, PNL a dat totul pentru țara noastră, nu doar în momentele faste, ci și în cele am avut de înfruntat momente dificile, vitrege și pe care am reușit să le trecem cu bine împreună. PNL s-a opus extremismului deghizat în naționalism și a fost ținta persecuțiilor legionare. De asemenea, reprezentanții PNL s-au numărat printre cei care au apărat idealurile unei lumi libere când în România se instaura comunismul. Aici, domnul Dinu Zamfirescu, cu puțin înainte de a fi prezenți în acest loc, ne-a împărtășit din experiențele nefericite ale dumnealui și perioadele prin care a trecut doar pentru că era membru PNL și se trăgea din familia Brătienilor.

Se cuvine să cinstim acest trecut și să-i înțelegem sensurile. PNL este ce este astăzi pentru că a avut curajul să-și asume responsabilitatea indiferent de vremuri, de situația, de contextul în care s-a găsit țara. România a crescut și prin acțiunile noastre, iar noi am crescut, ca partid, alături de România. Aceasta este lecția celor 148 de ani de istorie liberală.

Nu avem dreptul să coborâm ștacheta acestui trecut, ci întotdeauna să țintim să fie cât mai sus. Obligația morală și misiunea politică a PNL sunt de a moderniza și dezvolta România, de a o face mai puternică și mai demnă. De aceea suntem astăzi la guvernare, din acest motiv vom rămâne și ne vom asuma toate responsabilitățile care ne revin. Suntem partidul care a demonstrat în condiții dificile, că putem atrage sume record de fonduri europene și investiții private, că avem voința de a mișca reforme care vor schimba statul și care-l vor face mai eficient, cum sunt legile educației votate zilele acestea, că reușim să asigurăm o creștere economică importantă, că modernizăm drumuri și spitale, că ne îngrijim de cei aflați în dificultate.

Pe acest drum trebuie să mergem în continuare. Obiectivul major pe care trebuie să-l urmărim în următorii ani este să facem din România un membru egal al familiei europene. Dezvoltarea economică și recuperarea diferențelor care ne mai despart de statele dezvoltate ale Europei vor trebui să fie o prioritate a acțiunii noastre la guvernare. România are resursele și inteligența pentru a fi nu doar a șasea țară din UE ca populație, dar și ca putere economică. Țara noastră are acest potențial, are resursa umană, resursele naturale și trebuie să-și fixeze acest obiectiv. Este unul pe care Guvernul, indiferent cine-l va conduce, împreună cu cetățenii României, trebuie să-și asume un astfel de obiectiv. Este necesar să avem voința și determinarea de a urmări să-l îndeplinim. Acesta este rolul PNL pe scena politică, aceasta este misiunea noastră ca partid în următorii ani.

PNL are vocație să fie în prima linie a guvernării bune, durabile pentru România, o dovedește istoria lui de până acum și doresc să vă asigur că vom face totul - în aceste zile - să menținem acest statut prin atitudine responsabilă și constructivă în cadrul coaliției de guvernare. Au spus și antevorbitorii mei, doresc să subliniez și eu că liberalii nu s-au speriat niciodată de greutăți, și le-au asumat cu responsabilitate, cu înțelepciune și au demonstrat că pot fi rezolvate, pot fi duse la bun sfârșit. Și astăzi, PNL are ca obiectiv rezolvarea problemelor ridicate de sindicatele din educație. Îmi asum ce voi declara: am avut un dialog deschis, îl vom avea în continuare, problemele cadrelor didactice sunt îndreptățite, dar împreună, prin dialog deschis, prin înțelegerea contextului și prin înțelegerea pașilor pe care-i avem de făcut, vom ajunge la un rezultat ca părinții și copiii să nu fie victimele acestui demers. Istoria PNL a fost mereu una dreaptă cu România și cu cetățenii ei, indiferent de opțiunile politice. Pe acest drum vom merge pe mai departe” a declarat premierul Nicolae Ciucă, la evenimentul de la Vila Florica, eveniment ce marchează, în Argeș, 148 de ani de PNL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel