Promenada lui Clotilde, blocată în Consiliul General de PNL. Rigu, USR: Au învățat de la colegii lor tertipuri procedurale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ion Voicu
WhatsApp
Facebook Clotilde Armand
Facebook Clotilde Armand
Planul USR de a ”dezmembra cadastral” malurile lacurilor din București pentru a le trece în administrarea  lui Clotilde Armand nu a trecut de Consiliul General al Municipiului București. Ședința în care ”trebuia să se îndeplinească o simplă formalitatate”, după cum spun useriștii, a fost suspendată din lipsă de cvorum, după ce PNL a părăsit sala.

Consilerii PSD au boicotat încă de la început ședința din 7 septembrie, pe motiv că amendamentele lor la rectificarea bugetară nu au fost luate în calcul de Nicușor Dan. Consilierii PNL au ieșit din sală după ce s-a discutat bugetul, înainte să fie votat protocolul de transfer a lacurilor, din proprietatea ALPAB în domeniul public al Sectorului1. 

”Consilierii generali din grupul PNL învață de la colegii lor din Parlament să nu facă cvorum, deși au primit mandat de la cetățeni să-I reprezinte în Consiliu, a spus Andrei Rigu, liderul grupului USR. A rămas doar USR-PLUS în ședință, văd că se alătură și consilierii PMP, ca să putem aviza proiectul Promenada Verde. Speram să nu ajungem și în Consiliul General la tertipuri procedurale. Dacă vom continua în odul acesta, să spunem cine utilizează aceste mijloace și de ce apelează la tertipuri procedurale”, a concluzionat Rigu (fost PSD, fost PNL).

”M-am bucurat că o parte dintre colegii dumneavoastră vroiau măcar să discute proiectul pregătit de Primăria Sectorului 1, a spus consilierul USR Ștefania Petre. De o lună avem totul pregătit. De ani de zile se dorește să facem o promenadă în jurul lacurilor Băneasa, Grivița, Străulești. Este un proiect de interes public,exclusiv în interesul cetățenilor. Poate le amintiți colegilor dumneavoastră că inclusiv consilierii PNL, PMP și PSD au votat. Nu-mi imaginam că acest protocol, care e o formalitate, va fi respins în Consiliul General. APLAB a făcut o treabă bună acum 16 ani când a cadastrat lacurile. Acum prin acest protocol, dorim ca tot ce este dincolo de luciul de apă să fie dezmembrat cadastral și să treacă în administrarea Sectorului1. Are 40 de kilometri această promenadă, din care trei sferturi e în proprietatea ALPAB. Poate trece în domeniul public și poate fi administrată imediat de Primăria de sector.   

Promenada Verde, inaugurată încă din februarie de Armand

Clotilde Armand a ”inaugurat” Promenada încă din luna februarie.

"Primul sector de promenadă are o lungime de aproximativ 1 kilometru și se află în dreptul străzilor Madrigalului și Gârlei. Administrația Domeniului Public Sector 1 a igienizat acest sector, a toaletat arborii, a montat bănci și coșuri de gunoi și a amenajat o alee din pietriș pe toată lungimea acestuia. Luna viitoare va fi deschis un nou tronson din Promenada Verde în dreptul Aleii Mateloților, a anunțat Clotilde Armand pe Facebook. Proiectul prevede amenajarea de alei pentru plimbare și jogging, spații pentru sporturi de recreere, pontoane, iluminat nocturn, spațiu expozițional etc. Va fi un spațiu cultural, sportiv, de agrement și de recreere care va contribui la creșterea calității vieții locuitorilor Sectorului 1 și nu numai".

Clotilde Armand, care s-a plâns permanent de lipsa fondurilor, a găsit bani și pentru achiziții de terenuri, pe lângă cei 40 de kilometri de alei pe care speră să le obțină gratis de la Nicușor Dan și consilierii USR-PNL și PMP. Primăria Sectorului 1 vrea să cumepre trei terenuri în suprafață de peste 17.000 mp pe malul Lacului Străuleşti, pentru amenajarea unei baze de agrement. "Sunt trei loturi de teren de 1.676 mp, 560 mp, respectiv 14.870 mp pe Bd. București Noi nr. 245, deținute în prezent de SC Biroul de Turism pentru Tineret SA, care şi-a manifestat disponibilitatea de a le vinde administrației locale a Sectorului 1", a precizat Clotilde Armandpe Facebook, fără să menționeze care e procedura de achiziții sau prețul obținut prin aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel