Proiectul Romgaz-GSP Power, de 600 milioane de euro, a fost scos din PNRR. Virgil Popescu: "L-am eliminat pentru a nu mai fi întrebări"
Autor: Dan Carp | Publicat pe: 18 iul, 19:43
WhatsApp
Toma (PSD), către Virgil Popescu: Aţi reuşit să promovaţi spălatul la lighean pentru 22.000 de suflete la Deva
 Proiectul de 600 de milioane de euro Romgaz-GSP Power a fost scos din PNRR. Decizia a fost luată după discuţii cu reprezentanţii Comisiei Europene. „Le-am eliminat, pentru a nu mai fi întrebări”, a spus Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Au dispărut proiectele cu acordare directă din PNRR, care au creat mare vâlvă la momentul prezentării planului. Cristian Ghinea nu şi-a asumat atunci acordările directe. Şi Comisiei Europene i s-au părut ciudate, motiv pentru care ministrul Energiei a decis sa le elimine.

„Pentru a nu mai exista întrebări de ce nu pot participa şi alţii la aceste proiecte”, spune Virgil Popescu.

600 de milioane de euro sunt alocate proiectelor pe producţia de energie electrică pe bază de gaz şi hidrogen.

GSP Power ar fi fost beneficiara unor sume din PNRR

Una dintre companiile care ar fi beneficiat direct de o parte dintre aceşti bani era GSP Power.

G Ad:

„Cum a fost selectată nu am cum să vă spun, pentru că nu ştiu. Este un proiect al Ministerului Energiei. Vorbim de două proiecte inovatoare ale Romgaz-ului, în consorţiu cu Siemens şi cu acea companie”, explică Cristian Ghinea, ministrul Proiectelor şi Investiţiilor Europene.

„Când ne-am apucat de PNRR, de la Ministerul Fondurilor Europene ne-au fost cerute proiecte mature. Am selectat dintre ele proiecte şi nu companii. Au spus că ar fi preferabil call-uri de proiecte competitive, dar înţelegem că există şi riscul ca într-un call competitiv să existe şi contestaţii şi această procedură să se lungească. Am scos absolut toate companiile, ca să nu mai existe întrebări, de ce nu pot participa şi alţii la aceste proiecte”, spune Virgil Popescu, ministrul Energiei, conform Mediafax. 

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro