Data actualizării:
Data publicării:

Proiectul plajelor lărgite, de 5 miliarde de euro, direct din "Rotterdam". Mirela Matichescu spune că pierdem de trei ori mai mult

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Economie
WhatsApp
Inquam Photos / Costin Dinca
Inquam Photos / Costin Dinca
Mirela Matichescu, managerul OMD Mamaia Nord, a vorbit despre lărgirea plajelor din Mamaia.

"Din ce am înţeles, proiectul acesta a fost făcut în "laboratoarele" din Rotterdam. Ei, acolo, au analizat, au găsit că distanța ca acest proiect să fie bun trebuie să fie de 300 de metri de nisipare.

Chiar vorbeam - nu vreau să du nume... "Dar cum aţi gândit?" Zice: "Pe noi nu ne interesează, atâta timp cât am adus 5 miliarde de euro în ţară" - că atât ar fi costat proiectul. Ce să le explic? Că aia 5 miliarde de euro s-au dus la firmele de afară şi că, practic, noi, poate în ani de zile, pierdem de trei ori, de patru ori mai mult. Pentru că şi acolo apăruse un fenomen - cum a apărut şi în Mamaia Nord - de nisipare naturală. Dacă făceau doar digurile de larg clar malul s-ar fi protejat.

Sunt alte discuţii. Suntem prea mici să intrăm în problemele astea. Ca dovadă că şi-au dat seama că este o greşeală şi a fost o mare greşeală ce au făcut, partea de sud a litoralului începe să se nisipeze cumva altfel decât a fost făcută în Mamaia", a spus Mirela Matichescu.

Vezi și: Managerul Mamaia Nord spune că Grecia și Spania ne dau exemplu: Avem condiții pe care afară le găsești la prețuri de 7 ori mai mari 

Turiștii nu au acces la plajă, în plin sezon estival. ANAT: Ministrul Mediului vrea cu orice preț să distrugă litoralul românesc? 

Interviul integral, în materialul video de mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel