Proiectul-pilot privind protecţia graniţelor UE. Ciucă: Este rezultatul angajamentului României de soluţionare durabilă a migraţiei
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Guvernul României
Guvernul României
Premierul Nicolae Ciucă a salutat, vineri, lansarea proiectului-pilot care prevede implementarea de către România a mai multor instrumente din domeniul protecţiei graniţelor externe ale Uniunii Europene, subliniind că acest proiect este rezultatul concret al angajamentului pe care ţara noastră l-a luat în ceea ce priveşte soluţionarea în mod durabil a migraţiei.  

'Salut lansarea proiectului-pilot care prevede implementarea de către România a mai multor instrumente din domeniul protecţiei graniţelor externe ale Uniunii Europene, precum azilul, returnările şi, bineînţeles, managementul frontierelor. Autorităţile noastre vor avea şansa de a arăta partenerilor europeni modul în care bunele practici româneşti în aceste domenii pot fi implementate la scară largă. Acest proiect este rezultatul concret al angajamentului pe care ţara noastră l-a luat în ceea ce priveşte soluţionarea în mod durabil a migraţiei', a afirmat Ciucă, într-o postare pe pagina sa de facebook.

El a adăugat că, în acest demers de anvergură europeană, România vine cu o experienţă care presupune securizarea frontierei externe a UE într-o zonă geografică strategică, gestionarea eficientă a migraţiei şi, implicit, asigurarea unui nivel ridicat de securitate pentru cetăţenii europeni.

'Punctul de pornire al acestui important proiect-pilot este scrisoarea de intenţie semnată azi de comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, şi de ministrul român al Afacerilor Interne, Lucian Bode. În acest nou proiect european, contribuţiei româneşti i se vor adăuga sprijinul operaţional, tehnic şi financiar al Comisiei de la Bruxelles şi al instituţiilor europene specializate, precum Agenţia UE pentru Azil, EUROPOL şi FRONTEX', a menţionat Ciucă, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel