Proiectul de relocare a migranților în Rwanda, criticat de biserica anglicană
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Rene Asmussen)
Sursă foto: Pexels (Rene Asmussen)
Biserica Anglicană, prin vocea a doi arhiepiscopi, a criticat proiectul pentru trimiterea migranților ilegali în Rwanda. 

Doi arhiepiscopi anglicani au condamnat duminică acordul încheiat de premierul britanic Boris Johnson cu guvernul de la Kigali pentru trimiterea în Rwanda a migranţilor intraţi ilegal în Regatul Unit, transmite AFP și Agerpres. 

În predica de Paşte, arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, a apreciat că relocarea azilanţilor ridică "probleme etice grave" şi a susţinut că "principiul trebuie să reziste judecăţii lui Dumnezeu şi nu poate".

"Nu poate purta greutatea responsabilităţii naţionale a ţării noastre, formate de valorile creştine, fiindcă subcontractarea responsabilităţilor noastre, chiar şi către o ţară care încearcă să facă bine, ca Rwanda, este opusă naturii lui Dumnezeu, care şi-a luat el însuşi răspunderea pentru eşecurile noastre", a spus prelatul.

”Putem face mai mult”

Şi arhiepiscopul de York, Stephen Cottrell, s-a pronunţat împotriva înţelegerii anunţate joi. El a afirmat că este "atât de deprimant şi de dezolant" să vedem cum "azilanţii care fug de război, de foamete şi de oprimare" nu vor fi trataţi "cu demnitatea şi compasiunea la care are dreptul orice fiinţă umană".

"Putem face mai mult", a declarat el.

Relocarea migranţilor în Rwanda a fost criticată şi de Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi şi de mai multe organizaţii neguvernamentale.

Criza migranților a luat o ”amploare fără precedent”

Ministerul de interne de la Londra evidenţiază însă "criza migraţiei de o amploare fără precedent", care impune schimbări pentru a-i împiedica pe traficanţii "ticăloşi" de persoane să pună în pericol vieţi omeneşti şi pentru a repara sistemul britanic de acordare a azilului, pe care îl consideră nefuncţional.

Anul trecut, circa 28.500 de migranţi au traversat Canalul Mânecii în ambarcaţiuni mici, bilanţ mai mult decât triplu faţă de cel de 8.466 înregistrat în 2020. Anul acesta, au ajuns deja în Regatul Unit peste 6.000 de migranţi. 

Te-ar mai putea interesa și: Preşedintele Biden acuză, pentru prima dată Rusia, de genocid în Ucraina

Boris Johnson și alți oficiali britanici sunt INTERZIȘI în Rusia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel