Proiectul conservatorilor pentru Europa. Nicolas Bay: Avem o datorie față de ucrainenii care sunt atacați de Rusia / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: DC Media Group
Foto: DC Media Group
Europarlamentarul francez Nicolas Bay a vorbit despre proiectul conservatorilor pentru Europa.

Nicolas Bay, europarlamentar francez. a fost prezent la evenimentul „Make Europe Great Again”, organizat în 27-28 septembrie 2024 la Palatului Parlamentului, prilej cu care a oferit un interviu, în exclusivitate pentru DC News, în care a vorbit despre proiectul conservatorilor pentru Europa.

„Astăzi, în toată Europa, suntem martorii unei renașteri a civilizației noastre, a națiunilor noastre, a identităților. Și este adevărat că acest fenomen, care este încurajator, care ne inspiră, care ne permite să ne inspirăm din adevăratele valori ale civilizației noastre europene, care pot fi urmărite până în Grecia antică, în dreptul roman și în creștinism, se lovește acum frontal de o Uniune Europeană care, în urma unor tratate succesive și a unor excese succesive, a devenit un fel de superstat progresist, imigraționist, total deconectat de preocupările și aspirațiile profunde ale națiunilor și popoarelor noastre.

Cred că trebuie să ne întoarcem la valorile profunde care stau la baza civilizației noastre europene și care unesc popoarele Europei, de la francezi la români, de la italieni la greci.

În cele din urmă, avem o istorie comună, o cultură comună și trebuie să ne bazăm pe aceste valori. Astăzi, ceea ce poate rezuma proiectul nostru conservator dincolo de diferențele noastre naționale, ceea ce corespunde demersului politic al lui AUR aici în România, ca și al Reconquête în Franța, ca și al Fratelli d'Italia în Italia, este în același timp să ne păstrăm identitatea, să ne protejăm frontierele, să ne protejăm cultura, să ne protejăm popoarele în fața imigrației, în fața și a amenințării islamice care este din ce în ce mai puternică în multe țări europene“, a zis Nicolas Bay.

Provocările majore cu care se confruntă națiunile europene

„Este vorba, de asemenea, despre apărarea libertăților noastre economice, în special pentru că UE ne impune constrângeri, taxe, standarde și birocrație care ne omoară activitatea economică, și apoi este vorba despre apărarea valorilor noastre, pentru că, în fața mersului pe jos, în fața deconstrucției, în fața propagandei LGBT, este timpul să ne afirmăm valorile, să ne apărăm familiile, să apărăm ceea ce face ca civilizația noastră europeană și creștină să fie specială și ceea ce a făcut-o măreață și inspirată.

Cred că există trei probleme majore și trei provocări majore cu care națiunile și popoarele noastre trebuie să se confrunte în mod colectiv. În primul rând, trebuie să recunoaștem faptul că UE a organizat treptat neputința noastră colectivă. Așadar, trebuie să redescoperim calea puterii și a influenței. Acest lucru înseamnă să reducem puterile Comisiei Europene și să acordăm prioritate cooperării între națiunile noastre.  

În cele din urmă, este vorba despre schimbarea modului în care funcționează UE, astfel încât să fie mai flexibilă, mai eficientă, mai democratică, mai respectuoasă față de națiunile noastre și de specificitatea.

Înseamnă, de asemenea, să ne asumăm provocarea identității, să păstrăm cine suntem, să ne protejăm frontierele și să luptăm împotriva islamismului care înflorește în întreaga Europă.

Și apoi, desigur, înseamnă să ne asigurăm că nu mai suntem spațiul economic cel mai constrâns, cel mai standardizat și, în același timp, cel mai puțin protejat. Așadar, să fim în sfârșit capabili să ne protejăm piața și să ne apărăm libertățile economice pentru a stimula prosperitatea națiunilor noastre. În cele din urmă, acestea sunt marile provocări. Și apoi, aș adăuga poate o a patra, și anume că trebuie să avem valori care să corespundă civilizației noastre.

Nu putem continua să apărăm valori progresiste false, abstracte, neînsuflețite, care ne-au fost impuse intelectual, ideologic și chiar psihologic de către stânga“, a mai zis europarlamentarul.

„Avem o datorie față de ucrainenii care sunt atacați de Rusia“

„Trebuie să ne asigurăm că Europa se bazează pe ceea ce este și pe ceea ce a fost întotdeauna, cu mult înainte de construcția UE însăși, și pe ceea ce va dăinui în secolele următoare dacă vom reuși să o păstrăm. Istoria ne învață că civilizațiile sunt muritoare și, în cele din urmă, marea provocare pentru națiunile noastre și pentru 9 iunie este să ne asigurăm că civilizația europeană nu numai că nu piere, dar că redescoperă calea spre măreție și influență, iar acest lucru este posibil cu toate forțele politice patriotice, suveraniste și conservatoare, precum AUR în România, Reconquête în Franța și multe altele.

Putem lucra împreună în Parlamentul European pentru a schimba centrul de greutate și pentru a ne asigura că deciziile importante nu mai sunt luate de socialiști, uniți cu dreapta falsă și cu liberalii progresiști.

Avem o datorie firească de solidaritate față de ucrainenii care sunt atacați de Rusia, dar trebuie să fim, de asemenea, capabili să ne asigurăm că națiunile europene sunt capabile să aibă o viziune geopolitică comună, că nu mai suntem total dependenți de Statele Unite, chiar dacă avem legături foarte puternice cu Statele Unite în Mexic, care sunt vechi și care trebuie să continue, desigur, trebuie să fim capabili să gândim propria noastră viziune asupra lumii la scară continentală, respectând în același timp particularitățile noastre naționale.

Acest lucru ne cere să fim foarte fermi în apărarea granițelor națiunilor noastre, de asemenea, necesită parteneriate puternice cu țări care nu sunt destinate să adere la UE, cum este cazul Ucrainei, dar cu țări cu care trebuie să avem legături foarte puternice.

Și trebuie, de asemenea, să găsim calea spre pace prin forță militară, prin descurajare, arătând Rusiei că nu poate câștiga în Ucraina, că putem obține treptat o dezescaladare care ne va permite să ne întoarcem pe calea păcii și a diplomației.

Pentru că obiectivul nostru final trebuie să fie acolo, indiferent de atitudinea inacceptabilă și agresivă a Rusiei. Trebuie să ne asigurăm că în anii următori va exista din nou stabilitate și pace pe continentul european, iar acest lucru necesită în mod necesar sfârșitul războiului și o dezescaladare.

Așadar, trebuie să lucrăm astăzi din punct de vedere militar pentru a ne asigura că Ucraina câștigă, dar și din punct de vedere diplomatic pentru a ne asigura că se instaurează pacea.“, a conchis Nicolas Bay.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel