Data actualizării:
Data publicării:

Proiectile funcționale, descoperite pe șantierul din Aeroportul Oradea

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay
Mai multe proiectile funcționale, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, au fost găsite pe un șantier din incinta Aeroportului Oradea.

Muncitorii care lucrează în șantierul din incinta Aeroportului Oradea au descoperit, marți, mai multe proiectile funcționale, provenite din cel de-al Doilea Război Mondial, au informat pompierii orădeni, scrie Agerpres.

Potrivit comunicatului Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Crișana” al județului Bihor, apelul a fost făcut la numărul unic 112, prin care s-a sesizat descoperirea unor muniții în incinta Aeroportului Oradea, iar pentru gestionarea operativă a evenimentului au fost alertați pompierii pirotehniști din cadrul Detașamentului 2 Oradea.

Astfel, echipajul pirotehnic a identificat șase proiectile explozive, de calibru 47 de milimetri, găsite de muncitorii care efectuau săpături în cadrul unor lucrări la rețeaua de canalizare din incinta aeroportului, iar după asanarea zonei, specialiștii pirotehnicieni au mai descoperit alte șase muniții similare.

Cele 12 proiectile, aflate în stare de funcționare, au fost ridicate, transportate și depozitate în condiții de siguranță de către pompieri, urmând a fi distruse ulterior prin explozie controlată.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Crișana” al județului Bihor reamintește cetățenilor faptul că, în cazul descoperirii elementelor de muniție trebuie să apeleze de urgență numărul unic 112, semnalând descoperirea acestora și să asigure securitatea locului respectiv până la sosirea echipajului pirotehnic.

Citește și: Proiectil exploziv de calibrul 37 mm, găsit de un bărbat din Giurgiu în podul casei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel