Cameră, vacantare patru locuri de deputați
Data publicării:
Autor: Cristian Oprea
WhatsApp
camera deputatilor deschidere
camera deputatilor deschidere
Vacantarea a patru locuri de deputaţi a fost trimisă plenului spre validare, luni, de comisia juridică a Camerei Deputaţilor. Cele patru locuri au devenit vacante ca urmare a demisiei social-democraţilor Constantin Truşcă, Iulian Iacomi şi Leonardo Badea precum şi a decesului Adelinei Coste.

Constantin Truşcă a demisionat din calitatea de deputat întrucât a fost ales primar al comunei Simian din judeţul Mehedinţi, Iulian Iacomi a fost ales primar la Lehliu Gară, iar Leonardo Badea a fost numit preşedinte ASF. Deputatul PSD de Bihor Adelina Coste a încetat din viaţă pe 13 august.

"În conformitate cu art. 7 din statutul deputaţilor şi senatorilor calitatea de deputat şi senator încetează la data demisiei sau la data înscrisă pe certificatul de deces. Anunţurile la plen pentru demisii s-au făcut, se va face şi cel pentru deces", a precizat preşedintele comisiei juridice, Eugen Nicolicea.

El a explicat că proiectele de hotărâri de vacantare a celor patru locuri de deputat urmează să fie votate de plenul Camerei şi vor începe să-şi producă efectele la data publicării în Monitorul Oficial. "Practic, la prima şedinţă se votează şi se vacantează locurile la publicarea în MO. Apoi, este îndeplinită condiţia ca cei 4 supleanţi să vină la comisia de validare şi să înceapă procedura de a fi validaţi", a mai spus Nicolicea.

Cei care vor ocupa aceste 4 funcţii de deputaţi PSD sunt supleanţi pe listele electorale şi urmează să fie stabiliţi de PSD, după ce vor fi votate în plen proiectele de vacantare ale locurilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel