Proiectele de hotărâre care vor fi aprobate în ședința de Guvern, de joi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Gov
FOTO: Gov
Executivul va aproba, în ședința de joi, mai multe proiecte de lege care vizează managementul intergral al deșeurilor, din domeniul sănătății, dar și o hotărâre privind declașarea procedurilor de expropriere pentru ”Autostrada Buzău-Focșani”. 

Guvernul va aproba în ședința de joi un proiect de ordonanță de urgență privind finanțarea din Fondul pentru mediu a unor proiecte de dezvoltare a infrastructurii de management integrat al deșeurilor, transmite Agerpres.

De asemenea, Executivul va adopta și un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății și pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul sănătății.

Un alt proiect de ordonanță de urgență vizează modificarea și completarea Legii nr. 146/2021 privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare și execuțional penale.

Guvernul va aproba, prin hotărâre, Aranjamentul Administrativ între autoritățile competente din România și din Statele Unite ale Americii, semnat la București, la 23 martie 2023, pentru aplicarea Acordului în domeniul securității sociale între România și Statele Unite ale Americii, semnat la București, la 23 martie 2023.

Hotărâre pentru relocarea utilităților pentru realizarea Autostrăzii Buzău - Focșani

Va fi aprobată și o hotărâre privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată, precum și aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului, situate pe amplasamentul suplimentar, necesar pentru relocarea utilităților, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ”Autostrada Buzău-Focșani”.

Prin alte două hotărâri, Executivul va aproba suplimentarea din Fondul de rezervă a bugetelor Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene și Ministerului Finanțelor.

Un alt proiect de hotărâre vizează organizarea și funcționarea Muzeului Național ”Brukenthal”, precum și modificarea anexei nr. 6 la HG nr. 1.705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.

În prima lectură a Executivului se va afla un proiect de hotărâre privind acordarea de granturi în industria prelucrătoare.

Printr-o altă hotărâre, Guvernul va aproba plata contribuției financiare voluntare a României pe anul 2024 către Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, din bugetul anual aprobat Secretariatului General al Guvernului pentru Agenția Națională pentru Achiziții Publice, în vederea finanțării participării României la grupul de lucru al practicienilor în domeniul achizițiilor publice.

În analiza Executivului se va afla și un proiect de ordonanță de urgență privind unele măsuri pentru consolidarea capacității instituționale a Autorității Vamale Române, reorganizarea activității acesteia precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Salarizarea persnalului plătit din fondurile publice

Printre analizele Guvernului din ședința de joi se află și un proiect de ordonanță de urgență privind unele măsuri pentru soluționarea proceselor privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum și a proceselor privind prestații de asigurări sociale.

Va fi analizat și un proiect de hotărâre pentru modificarea HG nr. 34/2009 privind organizarea și funcționarea Ministerului Finanțelor și a HG nr. 520/2013 privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Un alt proiect de hotărâre care se va afla în analiza Executivului vizează alocarea de sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Externe.

Printr-un memorandum, Guvernul va aproba negocierea Acordului de împrumut (Împrumut pentru politici de dezvoltare privind managementul fiscal și creșterea verde) dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și a semnării acestuia și acordarea împuternicirii de semnare ministrului Finanțelor.

Un alt memorandum vizează aprobarea negocierii unui tratat între România și Republica Populară Chineză privind transferarea persoanelor condamnate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel