PROIECT: PSD şi PDL propun suspendarea ratelor la bănci pentru săraci
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
rate_banca_2_tn
rate_banca_2_tn

De pe o zi pe alta, parlamentarii nu știu ce să mai inventeze pentru a da bine în ochii electoratului. Ultima trăsnaie vine din partea PSD și PDL, care,  nici mai mult, nici mai puțin au bălmăjit un proiect numit "Măsuri de combatere a sărăciei extreme", care a ajuns în dezbaterea senatorilor. Parlamentarii Puterii şi ai Opoziţiei propun ca cei care nu-şi mai pot plăti ratele să fie scutiţi timp de trei ani. Din punctul de vedere al bancherilor, este o aberaţie.

Familiilor cu rate la banci şi cu o situaţie de săracie extremă, adică nu au mai mult de 4 lei pe zi de persoană pentru alimentatie, li se pregăteşte ceva. Mai mulţi parlamentari vor ca băncile să le suspende ratele timp de 3 ani până la reglementarea situaţiei financiare a acestora.

Potrivit actului normativ, ratele nevoiaşilor ar urma să fie suportate de stat, din rezerva Băncii Naţionale, informează realitatea.net.

Bancherii spun că legea ar fi o aberaţie, în vreme ce oamenii de rând sunt sceptici.

Iniţiatorii proiectului, deputaţi PSD şi PDL, îşi dau seama acum, după ce legea a intrat în Parlament, că au propus ceva irealizabil. Unii nici nu mai ştiu de ce au făcut-o, alţii nici măcar nu-şi mai asumă proiectul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel