Data publicării:

Proiect: Polițiștii locali vor putea confisca bunurile vândute pe străzile Bucureștiului. Amenzi de până la 5.000 de lei

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Un proiect ar urma să elibereze străzile Capitalei de vânzătorii ambulanți.

Un proiect aflat în dezbatere publică își propune să permită polițiștilor locali din București să confiște bunurile vândute la colț de stradă, pe drumurile publice ale Capitalei, conform Agerpres.

Proiectul a fost inițiat de consilierul municipal Nicorel Nicorescu de la USR și modifică hotărârea Consiliului General al Capitalei nr. 188 din 21 iulie 2004. Dacă hotărârea trece, ar urma să se interzică comercializarea pe drumurile publice a orice tip de produse alimentare și nealimentare în sediu fix și ambulant.

Ce amenzi sunt prevăzute în proiect

 

Se prevăd amenzi de la 500 la 1.000 de lei pentru persoanele fizice și de la 3.000 la 5.000 de lei pentru persoanele juridice care încalcă legea. În același timp, bunurile vor fi confiscate.

Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor se va face de către primarul general al Capitalei, primarii sectoarelor, poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti, din cadrul poliţiilor locale de sector şi ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

„Apreciem că măsura confiscării bunurilor comercializate în mod ilicit de către vânzătorii ambulanţi neautorizaţi are un efect preventiv superior simplei aplicări a unei amenzi contravenţionale, de cel mai multe ori neplătită de către persoana sancţionată, cu atât mai mult cu cât multe dintre bunurile oferite spre vânzare în mod neautorizat pot pune în pericol sănătatea populaţiei”, argumentează reprezentantul USR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel