Proiect de 9 milioane de euro, finanțare europeană, pentru Spitalul Județean de Urgență Târgoviște
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Proiect de 9 milioane de euro, finanțare europeană, pentru Spitalul Județean de Urgență Târgoviște  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Proiect de 9 milioane de euro, finanțare europeană, pentru Spitalul Județean de Urgență Târgoviște / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Fonduri europene pentru aparatură, echipamente de protecție medicală și alte materiale sau substanțe dezinfectante necesare Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, cea mai mare și principala unitate sanitară din Dâmbovița.

Aflat în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, SJUT este beneficiarul unui proiect cu o valoare de 9 milioane de euro (peste 42.000.000 de lei). Președintele CJD, Corneliu Ștefan, a anunțat astăzi că finanțarea contractului este asigurată, în totalitate,  prin fonduri europene, iar aceste investiții fac parte din efortul tuturor de gestionare eficientă a crizei sanitare generate de COVID-19.

Banii europeni vor fi folosiți, printre altele, pentru: cumpărarea unui Real Time PCR, atât de necesar în această perioadă; 10 ventilatoare mecanice; 10 injectomate; 10 concentratoare de oxigen; 30 monitoare funcții vitale mobile; 30 de paturi pentru ATI; stație distribuție oxigen; masă operație hidraulică; 8 roboți dezinfecție; 200 de butelii substanțe; EKG cu soft pediatric pentru adulți; dezinfectanți; măști; mănuși; combinezoane.

”Toate acestea vor intra în dotarea secțiilor și compartimentelor de Boli Infecțioase, Pneumologie, Ortopedie și Traumatologie, Psihiatrie Ochiuri (parțial) și Hemodializă”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Acestea nu sunt singurele vești bune pentru unitatea medicală, aflată în atenția permanentă a forului administrativ și a conducerii acestuia, precizează DBOnline.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel